Iznenađenje u NBA: Bogdanović i Atlanta pobijedili Majami i idu u plej-of VIDEO

12.04.2023. | 07:09

Košarkaški Atlante pomalo i neočekivano iznenadili su ekipu Majamija u plej-inu NBA lige i pobjedom rezultatom 116:105 plasirali su se kao sedmoplasirana ekipa u plej-of, gdje će im rival u seriji mečeva biti Boston!

Hoksi su na ovaj način došli do 3:0 u plej-in serijama, što je trenutno najbolji niz u NBA, a trener Kvin Snajder najviše može da zahvali četvorici igrača sa klupe koji su zajedno ubacili 53 poena.

Među njima je i Bogdan Bogdanović koji je meč završio sa 14 poena i po dva skoka, asistencije i ukradene lopte. Sadik Bej je imao 17, Okongvu 12, a Džejlin Džonson 10.

Odmah poslije meča, Bogdanović se oglasio na društvenim mrežama jakom porukom:

“Uprkos svim nadanjima! Volim ovo doba godine”, pisalo je u “tvitu” srpskog košarkaša.

Tre Jang je sa 25 poena, osam skokova i sedam asistencija bio najbolji u redovima Hoksa, Dedžuonte Marej je imao 18, a Klink Kapela je uhvatio nevjerovatan 21 skok.

Imala je Atlanta u jednom trenutku prednost od 63:39, prije nego što je Majami smanjio na 15 razlike do poluvremena. Prednost Hoksa počela je da se topi i u nastavku, te otuda ne čudi što su u prva četiri minuta treće dionice uzeli već dva tajm-auta.

Serijom 27:8 domaćin je smanjio na 71:66, ali je Atlanta ponovo vratila dvocifrenu prednost u posljednjoj dionici i istu su uspeli da zadrže do samog kraja.

“Naši momci pokušavaju da budu najbolja verzija sebe na kraju godine. Sezona nije gotova, nadamo se da ćemo da nastavimo da gradimo”, rekao je trener Hoksa poslije meča.

Kada je u pitanju ekipa Majamija, Kajl Lovri je ubacio 33 poena. Tajler Hiro je imao 26 poena – dok je Džimi Batler upisao 21 poen i devet asistencija. Bam Adebajo je sa 12 poena i devet skokova jedini još vrijedan pomena.