Iznenađenje! Riki Rubio na spisku Španije

13.02.2024. | 17:30

Selektor košarkaške reprezentacije Španije, aktuelnog evropskog šampiona, objavio je spisak od 14 igrača za početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, uz još šest koji bi takođe mogli da dobiju šansu u slučaju nečijeg odustanaka.

Brojni evroligaški igrači su tu, ali takođe nedostaju mnogi. No, iznenađenje je svakako činjenica da je poziv dobio Riki Rubio kojeg ni španska javnost nije očekivala na spisku budući da se tek priključio treninzima Barselone i potpisao ugovor do kraja sezone, ali još nije nastupao. Rubio je zbog zdravstvenih problema propustio prošlogodišnji Mundobasket.

Na spisku Serđa Skariola za mečeve sa Letonijom i Belgijom nalaze se sljedeća imena:

Alberto Abalde, Karlos Alosen, Dario Brizuela, Viktor Klaver, Alberto Dijaz, Rudi Fernandez, Haime Fernandez, Huančo Ernangomez, Riki Rubio, Ćavi Lopez-Arostegi, Žoel Pradilja, Sebas Saiz i Jankuba Sima.

Pored njih, tu je još i šestorica mladih reprezentativaca: Serhio de Larea, Ugo Gonzales, Đordi Rodriges, Mario Sen Superi, Eli Endiaj i Lukas Langarita.

Još uvijek u nacionalnom timu nema Lorenza Brauna koji je propustio i Mundobasket, ali bi mogao da se pojavi na Olimpijskim igrama, a na spisku nema ni Vilija Ernangomeza.

Oznake: Španija