Iznenađenje na samom startu: Rubljov neočekivano ispao sa Indijan Velsa VIDEO

11.03.2024. | 08:19

Ruski teniser Andrej Rubljov, inače peti igrač svijeta, ispao je sa mastersa u Indijan Velsu pošto je poražen od Čeha Jiržija Lehečke rezultatom 6:4, 6:4.

Lehečka je tako postao prvi Čeh poslije 2013. godine koji je uspio da pobijedi nekog igrača iz TOP 5, a naredni rival mu je Grk Stefanos Cicipas.

Statistika kaže da je Lehečka bio sjajan prethodne noći, odnosno da je imao minimalan broj grešaka. Odličan na servisu, isto tako sa osnovne linije, nije dozvolio Rusu nijednom da dođe do brejk lopte.

 

S druge strane, Lehečka je servis rivalu uzeo već na startu prvog seta i poveo je sa 2:0. Zatim je u devetom gemu imao set loptu na servis Rubljova, da bi u narednom gemu odservirao vođstvo od 1:0 u setovima.

Lehečka je u drugom setu takođe uzeo brejk na startu i poveo je sa 3:1. Nije dao da mu Rubljov ugrozi servis i nedugo zatim iskoristio je svoju prvu meč loptu.

Plasman u osminu finala obezbijedio je i Janik Siner koji je za 74 minuta slavio protiv Jana Lenarta – Štrufa (6:3, 6:4), navodi Telegraf.