Izjednačio se sa Šumaherom: Hamilton pokorio Tursku za sedmu titulu šampiona

15.11.2020. | 13:21

Vozač Mercedesa Luis Hamilton osigurao je sedmu titulu šampiona svijeta tri trke prije kraja sezone trijumfom na Velikoj nagradi Turske, 14. rundi sezone Formule 1.

Na taj način, Hamilton se izjednačio po broju titula sa Mihaelom Šumaherom i njih dvojica su sada zajedno najuspješniji u istoriji Formule 1. Dvije titule manje osvojio je Huan Manuel Fanđo, dok po četiri imaju Alan Prost i Sebastijan Fetel.

Britanac je na stazi “Istanbul park” došao do 10. trijumfa ove sezone, a 94. u karijeri, dok je njegov glavni konkurent u borbi za titulu Valteri Botas bio daleko van bodova. Pred posljednje tri trke, Hamilton ima 110 bodova više od svog timskog kolege.

Hamiltonu je na kraju najbliži bio Serhio Peres iz Rejsing Pointa, koji je imao više od pola minuta zaostatka, dok se na trećem stepeniku pobjedničkog postolja našao vozač Ferarija Sebastijan Fetel. Nijemac je u borbi za podijum u samom finišu pobijedio svog timskog kolegu Šarla Leklera i tako ostvario najbolji rezultat ove godine, piše Sport Klub.