Izjednačen apsolutni rekord Premijer lige: “Devetka” Liverpula i het-trik Holanda za preokret Sitija

27.08.2022. | 19:30

Fudbaleri Liverpula osvojili su svega dva boda u prva tri kola Premijer lige, ali su se zato u četvrtom razgoropadili protiv Bornmuta i savladali ga sa ubjedljivih 9:0 (5:0) na domaćem terenu.

Brazilac Roberto Firmino režirao je šou na Enfildu, pošto je već na poluvremenu imao tri asistencije i gol, a do kraja meča još jednom se upisao u strijelce.

On je tako postao prvi fudbaler Liverpula u istoriji Premijer lige koji je u prvom poluvremenu bio umiješan u četiri gola.

Strijelci za tim Jirgena Klopa bili su i Luis Dijaz dvaput, Harvi Eliot, Trent Aleksander-Arnold i Virdžil van Dajk i Fabio Karvaljo, dok je defanzivac gostiju Kris Mefam postigao autogol.

Posljednju pobjedu rezultatom 9:0 Liverpul je upisao 1989. godine protiv Kristal Palasa.

I dok je prošlogodišnji vicešampion sve dileme oko pobjednika riješio već na poluvremenu, aktuelni prvak Engleske Mančester siti gubio je sa 2:0 nakon prvih 45 minuta od Kristal Palasa zahvaljujući autogolu Džona Stounsa i pogotku Joakima Andersena.

Već u 53. minutu vođstvo gostiju iz Londona smanjio je Bernardo Silva, a onda je na scenu stupio Erling Holand i het-trikom za 19 minuta obezbijedio trijumf izabranicima Pepa Gvardiole.

Norvežanin je sada najbolji strijelac lige sa šest golova, a dva manje postigao je Španac Rodrigo Moreno iz Lidsa.

Fudbaleri Mančester junajteda vezali su dva trijumfa pošto su slavili na gostovanju Sautemptonu sa 1:0 (0:0) golom Bruna Fernandesa u 55. minutu.

U ostalim mečevima četvrtog kola Premijer lige postignuti su sljedeći rezultati: Brentford – Everton 1:1 (0:1), Brajton – Lids 1:0 (0:0) i Čelsi – Lester 2:1 (0:0).

Kasnije danas u malom londonskom derbiju sastaju se Arsenal i Fulam čije boje brani napadač fudbalske reprezentacije Srbije Aleksandar Mitrović.

Sutra su na programu mečevi Aston Vila – Vest Hem (15.00), Vulverhempton – Njukasl (15.00) i Notingem Forest – Totenhem (17.30).