Izborili osminu finala SP: Portugalija slomila borbeni Urugvaj

28.11.2022. | 22:07

Fudbalska reprezentacija Portugalije pobijedila je Urugvaj sa 2:0 u meču 2. kola grupe H na Mundijalu u Kataru.

Fudbaleri Portugalije savladali su selekciju Urugvaja rezultatom 2:0, a pobjedu su u 55. i 92 minutu donijeli Kristijano Ronaldo i Bruno Fernandeš.

Portugalci su ofanzivno ušli u meč i neprestano ulazili u protivničku polovinu terena. Poslije 20 minuta igre vidjelo se i preko posjeda lopte da Portugalija daleko više prijeti, dok Urugvaj na sve načine pokušava da se odbrani.

Agresivni su bili fudbaleri obje reprezentacije, a na pauzu se otišlo sa nulom. Sa više samopouzdanja je Portugalija ušla u drugo poluvrijeme, a konstantne prijetnje pretvorile su se u gol u 55. minutu.

Kristijano Ronaldo se upisao u strijelce, ali gol je nešto kasnije ipak pripisan Fernandešu. Bez obzira, ova situacija je podstakla Ronalda da dodatno vrši pritisak na gol Urugvaja pa su on i saigrači zaređali nekoliko šansi.

Kako je vrijeme odmicalo, Urugvaj više nije imao šta da izgubi i krenuo je da napada. U završnici su Urugvajci imali strašne šanse, ali je odličan na golu bio Kosta.

Gomez je pogodio stativu, a Suarez samo dva minuta kasnije šutnuo malo pored gola. Vremena je bilo sve manje, a Urugvaja padala koncentracija.

Umjesto drame u završnici Urugvajci su olakšali posao Portugaliji jer je Gimenez igrao rukom. Nakon konsultacije sa VAR sobom sudija je odlučio da svira penal, a hladonokrvo je za 2:0 pogodio Bruno Fernandeš.

 

Oznake: Portugal, Urugvaj