Izbačen je iz reprezentacije pa je članove saveza nazvao rak-ranom: “Korumpirani su”

16.02.2024. | 15:37

Emilio Nsuee postigao je pet golova za Ekvatorijalnu Gvineju na nedavnom Afričkom kupu nacija. Taj učinak bio mu je dovoljan da ponesene titulu najboljeg strijelca takmičenjem na kojem je njegov tim zaustavljen u osmini finala. Nakon turnira je suspendovan.

Fudbalski savez Ekvatorijalne Gvineje suspendovao ga je na neodređeno zbog “više epizoda ozbiljnog kršenja discipline”. Nsue je s 22 gola u 44 odigrane utakmice rekorder reprezentacije po broju pogodaka i treći ukupno po broju odigranih utakmica za nju, prenosi Index.

Nsue: Ponizili su me

“Izbacili su me iz reprezentacije bez valjanog objašnjenja. Izmislili su neki interni pravilnik po kojem su me suspendovali. Ponizili su me pred cijelim svijetom. Spreman sam umrijeti za domovinu, daću Zlatnu kopačku narodu, neka uživa u njoj. Reprezentacija je iznad svega”, rekao je Nsue i kritikova savez:

“Članovi saveza su rak-rana naše države. Korumpirani su. Ukrali su milijun evra. Umjesto da taj novac daju igračima, oni su nam rekli da će ga uložiti u domaće prvenstvo. Lažu. Potrebna nam je promjena u savezu jer su sada na njegovom čelu korumpirani lažovi i lopovi.”