Iz Sankt Peterburga u Pariz: Izvršni komitet zvanično premjestio finale Lige šampiona

Izvršni komitet UEFA održao je danas vanredni sastanak zbog eskalacije bezbjednosne situacije u Evropi.

Izvršni komitet UEFA odlučio je da premjesti finale UEFA Lige šampiona 2021/22 iz Sankt Peterburga na “Stad de Frans” u Sen Deniju. Utakmica će se igrati po prvobitnom rasporedu u subotu 28. maja u 21:00 po srednjeevropskom vremenu, saopštila je Evropska kuća fudbala.

UEFA želi da izrazi svoju zahvalnost i zahvalnost predsjedniku Francuske Republike Emanuelu Makronu za njegovu ličnu podršku i posvećenost da se najprestižnija utakmica evropskog klupskog fudbala preseli u Francusku u vrijeme krize bez premca. Zajedno sa francuskom vladom, UEFA će u potpunosti podržati napore više zainteresovanih strana da obezbjedi spasavanje fudbalera i njihovih porodica u Ukrajini koji se suočavaju sa teškom ljudskom patnjom, uništenjem i raseljavanjem, stoji u saopštenju.

Na današnjem sastanku, Izvršni komitet UEFA je takođe odlučio da će ruski i ukrajinski klubovi i reprezentacije koje se takmiče u UEFA takmičenjima biti obavezne da svoje domaće utakmice igraju na neutralnim mestima do daljnjeg. Tako je izostala najava “Bilda” da će UEFA već danas izbaciti moskovski Spartak iz Lige Evrope i tako direktno u četvrtfinale poslati Lajpcig. Ova odluka se može promijeniti…

Izvršni komitet UEFA je dalje odlučio da ostane u pripravnosti kako bi sazivao dalje vanredne sastanke, na redovnoj osnovi gde je to potrebno, kako bi ponovo procijenio pravnu i činjeničnu situaciju kako se razvija i usvojio dalje odluke po potrebi.

Ostavite komentar: