Iz Prijedora startuje završna etapa trke ‘Beograd-Banjaluka’

25.04.2021. | 08:22

Iz Prijedora danas startuje posljednja, četvrta etapa, Međunarodne biciklističke trke “Beograd-Banjaluka”.

Završna etapa počinje u podne. Biciklisti će preko Kozarske Dubice, Gradiške i Laktaša stići do Banjaluke, gdje će tradicionalno biti voženi krugovi, a pobjednik će biti onaj ko najbrže preveze 160 kilometara.

Petnaesta međunarodna biciklistička trka “Beograd-Banjaluka”, u kojoj učestvuje 175 takmičara iz 35 država, startovala je u četvrtak, 22. aprila, sa Trga Republike u Beogradu.

Pobjednik jučerašnje, treće etape trke “Beograd-Banjaluka” bio je biciklista ekipe VSA KTM iz Graca Danijel Ojer, koji je sačuvao najviše snage za finiš poslije napornih 124 kilometara trke od Bijeljine do Vlasenice. Nijemac Justin Volf iz “Bajk eida” sačuvao je žutu majicu, odnosno zadržao vođstvo u ukupnom plasmanu.

Na cilj druge etape u petak, 23. aprila, Bijeljinu prvi je stigao Poljak Patrik Stos iz tima “Voster ATS”. Druga etapa od Obrenovca do Bijeljine vožena je bez zaustavljanja na graničnim prelazima.

Učesnici trke su timovi iz Španije, Italije, NJemačke, Paragvaja, Rusije, Poljske, Kazahstana, SAD, kao i nacionalni timovi Crne Gore, Hrvatske, BiH, Slovenije, Makedonije i Srbije.

Trka je podijeljena u četiri etape – Beograd-Šabac, Obrenovac-Bijeljina, Bijeljina-Vlasenica i Prijedor-Banjaluka.

Pokrovitelji ovogodišnje trke su Ministarstvo omladine i sporta Srbije, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Trku prati više od 30 medijskih kuća iz zemlje i inostranstva.