Iz Leotara optužuju Bilbiju: Vulgarnim ponašanjem i riječima izazvao reakciju naših članova

17.10.2022. | 15:52

Nakon jučerašnjeg incidenta na stadionu “Police”, oglasio se i FK Leotar, koji optužuje kapitena Zrinjskog, Nemanju Bilbiju, da je započeo sukob vrijeđanjem, a pojedine medije da su prenaglasili sve što se dogodilo.

Fudbalski klub Leotar je izrazio iskreno žaljenje što je nakon utakmice 14. kola Premijer lige između njih i Zrinjskog došlo do događaja koji ne služe na čast ni jednom ni drugom klubu sa višedecenijskim tradicijama.

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

“Što se tiče svih događanja po okončanju utakmice, počevši od svlačionica i prostora ispred klupskih prostorija i ispred stadiona, prepuštamo organima Policijske uprave i FS BiH da u svom domenu utvrde svačiju pojedinačnu i kolektivnu odgovornost, a mi kao klub im stojimo na raspolaganju.

Mi kao klub ne želimo krivce tražiti ili imenovati preko saopštenja i medija jer na to nemamo pravo, ni kompetentnost. Postoje brojni video snimci i snimci nadzornih kamera na stadionu koji će zasigurno sve najbolje prikazati, ali činjenica je da su reakcije naših članova bile isprovocirane krajnje vulgarnim ponašanjem i riječima kapitena Zrinjskog na kraju utakmice, na koje je teško u momentu ostati pribran.

FK Leotar je prije utakmice u saradnji s nadležnim službama preduzeo sve mjere obezbjeđenja prije, tokom i nakon utakmice, kako po pitanju obezbjeđenja gostujuće navijačke grupe, tako i po pitanju osiguranja restriktivnih prostora.

Iskreno se nadamo da ovi događaji neće narušiti dobre odnose između dva kluba i da će se tenzije smiriti. Sreća je da je u datom trenutku bilo dovoljno pribranih pojedinaca s obje strane, koji su učinili sve da se situacija brzo smiri. Žao nam je što se danas ne priča o dobroj fudbalskoj predstavi i atmosferi na tribinama, navijačima oba kluba koji su dali poseban kolorit utakmici i svih 90 minuta krajnje fer i korektno bodrili svoje ekipe.

Takođe, smatramo da su pomenuti incidenti prenaglašeni od strane pojedinih medija, u razloge nećemo ulaziti, ali su nam dobro poznati.

Fudbalski klub Leotar i pojedinci iz kluba se nakon internih razgovora i dogovora povodom ovih dešavanja više neće oglašavati. Naš cilj ostaje nepromijenjen i sve svoje kapacitete i snage okrećemo ka utakmici Kupa BiH protiv Sloge i subotnjoj utakmici protiv Širokog Brijega”, stoji u saopštenju Leotara.