Ivković nezadovoljan stanjem u Borcu: Ovo su amaterski uslovi – ne ulaže se

Banjalučki Borac ove zime dobio je pojačanje, Tomislava Ivkovića, proslavljenog golmana koji je igrao za velikane poput Crvene zvezde, Dinama, Sportinga iz Lisabona.

Sada već bivši trener sarajevskog Željezničara u banjalučkom Borcu obavlja funkciju sportskog direktora, a istakao je da aktuelni šampion BiH mora da ima bolju infrastrukturu.

“Ovdje sam sedam dana, gledam, pratim, snimam, dosta toga sam vidio. Poražavajuće je stanje sa infrastrukturom kada je Borac u pitanju. Imamo samo jedan glavni teren i nemamo gdje trenirati, ne računam onaj teren sa vještačkom travom, tamo ne možeš trenirati. Usudio bih se reći da su ovo amaterski uslovi. Ljudi koji vode ovaj klub daju svoj život i sve da bi on bio najbolji u BiH. Da bi se to ostvarilo moraš imati infrastrukturu. Grad je vlasnik i on dozvoljava da ovo propada, ne ulaže se, nisu ovo uslovi za klub koji bi trebao biti u vrhu fudbala u BiH”, istakao je Ivković u intervjuu za televiziju Elta.

Njegovi prioriteti već su posloženi kada je u pitanju prelazni rok.

“Meni je bitno da Zakarić ostane. Imamo preliminarni dogovor da tako i bude. Moramo se pojačati na krilima brzim igračima da malo dobijemo na toj brzini. Ideje imamo, onog koga dovedemo treba da bude pojačanje, da pravi razliku. Igrači koji su tu, po mom mišljenju mogu i moraju više, nisu još na svom maksimumu”, dodao je Ivković.

Ostavite komentar: