Ivanović pred put u Kaunas: Možemo i moramo da napredujemo

11.10.2023. | 12:39

Trener košarkaša Crvene zvezde, Duško Ivanović, održao je trening u Areni pred put svoje ekipe u Kaunas, gdje igraju protiv Žalgirisa u drugom kolu Evrolige u petak od 19 časova.

Ivanović ističe da je litvanski tim jedan od najtežih, naročito kada igra na svom terenu, ali da oni gledaju sebe i da se nada da će nastaviti u pobjedničkom ritmu.

– Žalgiris je već dugo godina ekipa koja je pokazala da je jedan od najtežih protivnika, naročito kada igraju kod kuće. Igraju veoma čvrsto, disciplinovano i sa velikim strpljenjem. Imaju ekipu koja je dugo zajedno na okupu i uigrani su izvanredno. Mi ćemo da gledamo nas i hoćemo da nastavimo u ritmu u kojem smo do sada igrali – rekao je trener Zvezde, koji ističe da neće mnogo pomoći to što su već igrali sa Žalgirisom tokom pripremnog peroda.

“Malo, ali biće razlika, jer ni mi i oni nismo bili kompletni, biće sigurno drugačija utakmica” rekao je trener Zvezde, koji je ostao “zakopčan” kada je u pitanju to ko će ići na ovo gostovanje od igrača.

Ivanović smatra da ekipa može i mora da napreduje.

– Ja se nadam da će moći u malo boljem ritmu da budu, napravili smo dobar rezultat, ali mi kao ekipa možemo i moramo da napredujemo – rekao je on, ali nije htio da precizira na koje detalje misli da mogu bolje.