Ivanović pred put u Bolonju: Nema vremena za plakanje

19.10.2023. | 14:47

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je iznio utiske pred put u Bolonju, gdje crveno-bijele očekuje duel sa Virtusom u okviru četvrtog kola Еvrolige.

Zvezda je pretrpjela poraz na domaćem terenu u posljednjem meču elitnog takmičenja protiv Monaka (76:82), ali zbog duplog programa se odmah okreće narednom rivalu.

Ivanović je istakao da nema vremena za žaljenje, a potom analizirao Virtus.

“Nema plakanja i gledanja unazad i kad se pobijedi i kad se izgubi. Igraju agresivno, dobro u tranziciji i imaju odlične pojedince i dobre šutere. Šengelija igra na niskom postu, kreira, šutira, Dobrić je odličan i vrlo su kompletna ekipa. Gledao sam sve njihove mečeve, izgubili su od Žalgirisa, ali su imali plus od 20 poena. Igraju na mahove, ukradene lopte, mi moramo da igramo strpljivo”, rekao je Ivanović.

On će moći da računa na kapitena Branka Lazića, pošto se kapiten oporavio od povrede.

“Nadam se da će igrati, nedjelju dana nije igrao već”, kaže Ivanović.

Trener Crvene zvezde govorio je i o brazilskom plejmejkeru Jagu dos Santosu, koji za sada nije zabilježio minute u Еvroligi.

“Jago je u dobroj formi i biće u ekipi. To je igrač u kog svi sada vjeruju, a neko ko vjeruje u njega najviše sam ja i pokazaće se da je dobar igrač”, zaključio je Ivanović.