Ivanišević se našalio: Kada Đoković prestane, koga da treniram?

20.11.2023. | 10:49

Novak Đoković dominira svjetskim tenisom i sa 36 godina. U 2023. godini osvojio je tri grend slema, igrao finale četvrtog, završava sezonu kao prvi reket svijeta i to sa titulom na Završnom mastersu. Veliku ulogu u svemu tome ima i Goran Ivanišević koji je unaprijedio određene elemente u njegovoj igri.

U isto vrijeme je hrvatski stručnjak priznao i da je Novak njega mnogo unaprijedio kao trenera, pa je tako u razgovoru sa srpskim novinarima u Torinu pričao baš o toj temi.

“Mora takav igrač da te unaprijedi sve i da samo da stoji i da te gleda u oči. Posebno kada vidiš sve, imao sam tu sreću, kao obožavatelj tenisa i neko ko je duže tu od njega, tu čast da ga gledam iz nedjelje u nedjelju. I kada mislim da sam sve vidio, on me iznenadi, uradi nešto bolje, luđe, postao sam bolji trener.”

Prokomentarisao je i detalje koje je primjetio kod Srbina.

“Napredovao je mnogo u igri na mreži, pozicioniranje, voleje, pametniji voleji, dobio je važne mečeve tim volejima, možda i najbolji tenis igrao je u Australiji, zbog one povrede, pa je morao da krati poene, to je kratko, udaraj i ulazilo je Bogu hvala. Učimo svaki dan jedan od drugog.”

Potom je nasmijao sve prisutne.

“Teško će meni biti kada on prestane. Kada prestane, koga da treniram? Biće mi dosadno. Stalno neka nervoza, ludilo, pozitivno negativno, ne znaš da li lijevo, desno, naprijed, nazad, pa ne ideš nigdje, navikne se čovjek na ludilo, ne znam kako mirno. Biće mi dosadno.”

Običaj je da treneri dođu na konferenciju poslije uspjeha tenisera, tako je Goran više puta ove sezone bio pred novinarima što je bio slučaj i u Torinu.

“Meni je uvijek drago da vas vidim, posebno ovako, to znači da je Novak nešto osvojio, nadam se da ćemo se dogodine dosta družiti. Samo je nebo granica, samo da ostane zdrav, da je srećan, zadovoljan u glavi, spreman i da se dobro napravi raspored, da on ima tu želju, volju, motivaciju da igra.”

Za kraj se još jednom našalio na pitanje šta očekuje od Novaka sljedeće sezone. “Slemovi su prioritet, ali moraš nešto da igraš i prije tih turnira, da uđeš u formu, plan je okej, dogodine najvažnija stvar je Olimpijada. Biće gadno, ide Rolan Garos, Vimbldon, Olimpijske igre, pa US open, mijenjanje podloga, nervoza, ludilo, prijavio sam se za neke jake tablete, biće interesantna godina”, sa osmijehom je zaključio Ivanišević, prenosi “Mondo”.