Ivana Vuleta van sebe od sreće: „Cijelo takmičenje sam psovala, a mislim da nikad više nisam plakala“

20.08.2023. | 20:20

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta svjetska je šampionka u skoku udalj od nedjelje popodne.

Ona je u Budimpešti skočila neverovatnih 7,14 metara i postavila rekord sezone, najbolji rezultat Srbije na otvorenom dok na svjetskim prvenstvima nema mnogo boljih skokova od njenog.

Ostavila je iza sebe Amerikanku Taru Dejvis-Vudhol čiji je najbolji skok u finalu bio jednak kao Ivanin treći najbolji – 6,91 metar, dok je bronza pripala rumunskoj takmičarki koja je dobacila do 6,88 u posljednjem trenutku.

Deset godina posle prve medalje sa većeg takmičenja, Ivana kaže kako misli da nikad ovako nije plakala kao sada.

„Jaoj, ne znam šta bih rekla. Meni se sve ovo čini kao velika šala. Toliko dugo čekam na ovo da je to strašno, od 2013. godine i prve medalje. Bilo je toliko uspjeha, pokušaja, neuspjeha i ovakvih i onakvih. Da uspijem da konačno osvojim tu zlatnu medalju i skočim novi lični rekord, to je najljepši dosanjani san. Ne znam da li sam u životu toliko plakala, van sebe sam i ponosna. Ovo je potvrda da iskustvo ustvari jeste moj najveći saveznik. Nisam imala sumnju da li sam spremna za to. Samo sam čekala da se sve poklopi jedno sa drugim. Atmosfera je bila kao da sam skakala kod kuće. Imala sam podršku od djevojaka sa kojima sam skakala“, rekla je Ivana poslije svega.

Najbolji skok je imala u petoj seriji, dok je u drugoj takođe prebacila sedam metara i skočila 7,05. Prethodno je prestupila u prvoj seriji, a i taj skok bi izvesno bio dobrano preko „sedmice“.

„Cijelo takmičenje sam psovala, jer sam se trudila da ne ponavljam greške koje sam uporno ponavljala. I pored toga sam uspjela ono što smo zacrtali i nemam riječi“, dodala je ona.