Ivana Vuleta osvojila zlato na Evropskom prvenstvu

18.08.2022. | 22:45

Srpska atletičarka Ivana Vuleta postala je prvakinja Evrope u skoku udalj na kontinentalnom šampionatu u Minhenu.

Vuleta je djelovala zaista dominantno i činilo se da medalja bilo kog sjaja ne može od starta da dođe u pitanje, dok je Milica Gardašević, druga srpska finalistkinja, bila lošije sreće i završila je na sedmom mjestu.

Ivana je već u prvoj seriji skočila preko sedam metara i napravila rekord sezone. Po izrazu lica joj se vidjela riješenost i fokus.

Zato ne čudi što je rezultat poslije ove serije pokazao sedam metara i šest centimetara, dok je njen trener Goran Obradović skakao od sreće.

Druga serija joj je bila nešto slabija 6,98 metara, ali opet jača od većine ostalih rivalki, dok do pete serije nije imala ispravan skok.

Glavna joj je konkurentkinja bila Njemica Malaika Mihambo koja je u drugoj seriji skočila 7,03 poslije slabih 6,71 metara u prvoj seriji. Mihambo je do kraja ostala ispod tih zlatnih 7,06, pa je uzela srebro.

Bronza je pripala Britanki Džazmin Sojers, koja je u samom finišu preskočila 6,80 metara.

Milica Gardašević je u prvoj seriji pogriješila, a onda je skočila 6,52 metra, što je nije svrstavalo u konkurenciju za medalje.

U petoj seriji je imala možda centimetar prestupa u momentu kada je mogla da napadne bronzu jer je skočila preko 6,76 koliko je u tom momentu imala Ukrajinka Marina Bek Romančuk.

Bek Romačuk je plakala zbog dobrog skoka iz posljednje serije, dok je Ivana zaplakala od sreće poslije sedme zlatne medalje.

Jednu sa Evropskih šampionata ima i iz 2016. godine, čime je pokazala da joj na “starom kontinentu” nema ravne i da je rezultat sa Svjetskog prvenstva iz Oregona bio neprijatni izuzetak.