Itudis je bivši: Trinkijeri prvi kandidat za klupu Fenerbahčea

13.12.2023. | 15:04

Italijanski stručnjak Andrea Trinkijeri prvi je kandidat da nasledti Dimitrisa Itudisa na mjestu trenera Fenerbahčea, tvrdi košarkaški portal Jurohups (Eurohoops).

Kako javlja pomenuti portal, Itudis će biti smijenjen sa mjesta Fenerbahčea poslije serije loših rezultata ekipe.

Fenerbahče je odlično počeo sezonu, ali je posle serije povreda nekoliko ključnih igrača zapao u rezultatsku krizu koja je kulminirala u ponedjeljak porazom od vječitog rivala Efesa u turskom šampionatu.

Tu utakmicu je Efes igrao “bez pola tima” zbog povreda, pa su u Fenerbahčeu izuzetno ljuti na Itudisa.

Poslije odličnog starta 5-1 u Evroligi, Fenerbahče je sad tek na tek 12. mestu sa skorom 6-7, pa otkaz Itudisu neće predstavljati veliko iznenađenje.

Itudis (53) je na klupu Fenerbahčea seo u junu prošle godine kad je došao iz moskovskog CSKA i potpisao ugovor na tri sezone.

Jurohups tvrdi da su čelnici Fenerbahčea odlučili da zamjenu Itudisu nađu u 55-godišnjem Trinkijeriju, koji je između ostalih vodio reprezentaciju Grčke, kao i UNIKS, Bamberg, Partizan i Bajern.

Dio medija je pominjao i Šarunasa Jasikevičijusa kao kandidata za mesto trenera osvajača Evrolige iz 2017. godine, ali Jurohups tvrdi da je Italijan izbio u prvi plan i da se očekuje dogovor dvije strane u najskorije vrijeme, poslije čega će biti ozvaničena smena Itudisa.