Italiju čeka težak meč: Srbiju smo pobijedili pred OI, ali sad je sve drugačije

09.09.2022. | 11:37

Kapiten milanske Olimpije Nikolo Meli u četvrtak je odigrao 100. utakmicu u karijeri za reprezentaciju Italije – pomogao je „Azurima“ da savladaju Veliku Britaniju u „Mediolanum forumu“, ali će Italijani i dalje imati najtežeg mogućeg protivnika u osmini finala. Najavljujući duel sa Srbijom, koji će se u Berlinu igrati u nedjelju od 18 časova.

Italija je u prvoj fazi turnira na domaćem terenu ostvarila tri pobjede i dva poraza – od Grčke i Ukrajine.

„Treba da budemo pošteni – u osminu finala idemo sa najlošije moguće pozicije. To smo zaslužili jer smo imali dva nepovoljna rezultata. Skor 3-2 nije tako loš, ali nije ni nešto čime treba da se hvalimo. Platili smo veliku cijenu za kiks protiv Ukrajine“, kazao je Nikolo Meli.

„Mislim da smo čitavog ljeta odlično radili. Na tom samopouzdanju treba da gradimo duh pred meč sa Srbijom. Treba da budemo najbolji što možemo. Igrali smo protiv Srbije u Beogradu u ljeto 2021. godine i pobijedili smo ih u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Međutim, sada su timovi različiti, selektori su drugi. Ne možemo da se oslanjamo na tu pobjedu. Oni imaju Jokića, Micića, Gudurića, Kalinića, Lučića, Miliutinova… Mogu da nastavim da nabrajam“, rekao je nekadašnji igrač Bamberga, Fenerbahčea, Nju Orleans Pelikansa i Dalas Meveriksa.

Meli je u prvoj fazi EP u prosjeku bilježio 11,4 poena i 4 skoka po utakmici, prenosi Sportklub.

Oznake: Italija, Košarka, Srbija