Italijanski teniser živi najljepše dane u karijeri: Sineru trenutno nije do turnira

30.01.2024. | 19:37

Italijanski teniser Janik Siner živi najljepše dane u karijeri.

Osvojio je prvi grend slem I postao prvi Italijan koji se okitio titulom Australijan opena a pritom je zaradio veliki broj bodova na novoj ATP listi ali i dolara (3,13 miliona).

Euforija na Apeninskom poluostrvu se ne stišava i Siner je u utorak u Rimu dočekan na aerodromu uz sliku koja je direktno emitovana na italijanskom TV kanalu RAI.

Interesantno je da ga tokom narednih dana očekuju sastanci sa italijanskim zvaničnicima, prvo sa premijerkom Đorđom Meloni, zatim i u četvrtak sa predsjednikom Serđom Matarelom, prenosi Telegraf.

Upravo zbog velikog uspjeha, ali i pomenutih prijema Siner je odlučio da nakon turnira u Monpeljeu koji je započet u ponedjeljak, odustane i od takmičenja u Marseju koje počinje naredne nedjelje.

To znači da će nakon plusa od 1.820 bodova u odnosu na prošlogodišnji Australijan open izgubiti ukupno 270 poena osvojenih 2023. godine. U Monpeljeu je slavio, u Marseju odustao u drugoj rundi ali osvojio 20 bodova.

Pa ipak, taj gubitak je mizeran u odnosu na plus koji je ostvario prošle nedjelje, ali će ga svakako blago udaljiti od Danila Medvedeva na trećem mestu.

U odnosu na Novaka Đokovića Siner će sa 8.310 bodova pasti na 8.040 i imaće 1.815 poena manje.

Oznake: Siner, Sport, Tenis, Turniri