Italijanski stručnjak vraća se nakon šest godina: Anćeloti je novi trener Reala!

01.06.2021. | 18:15

Nakon što je sa trenerske klupe Real Madrida odstupio Zinedin Zidan, krenula je trka za Madrid.

Smjenjivali su se lideri, svjetski mediji su pisali kako Masimilijano Alegri najbolje kotira, a nakon njegovo povratka u Juventus, za ‘pol poziciju’ borili su se Antonio Konte i Maurisijo Poketino , a onda kao iz sjene iskočio je Karlo Anćeloti i dogovorio svoj povratak u špansku prestonicu.
Real će platiti odštetu Evertonu za italijanskog menadžera koji je prije šest godina odselio iz Madrida. U prvoj sezoni na Bernabeuu donio je dugo čekanu “La Decimu”, a osvojio je i Kup Kralja ispred nosa Barseloni. U narednoj sezoni nije osvojio ništa, izuzmu li se slabo cijenjeni UEFA Superkup i FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, pa mu je Florentino Perez uručio otkaz.
Poslije Reala, Anćeloti je vodio Bajern Minhen, Napoli, a od decembra 2019. godine sjedio je na klupi tima sa Gudison Parka. U bogatoj trenerskoj karijeri italijanski stručnjak je osvojio 19 trofeja, a zanimljivo da je osvajao četiri od pet ‘liga petica’. Nedostaje mu jedino La Liga, a sada se vraća na “popravni” u pokušaju da osvoji jedini trofej koji nije osvojio kao trener Reala.
Anćeloti će sa Realom potpisati trogodišnji ugovor, piše renomirani italijanski sportski novinar Fabricijo Romano, prenosi Avaz.