Italijani prejaki za Zmajeve, ubjedljiv poraz reprezentacije BiH

15.11.2019. | 22:58

Fudbaleri Italije s lakoćom su slavili u Zenici u 9. kolu kvalifikacija za Evro 2020. godine protiv reprezentacije BiH rezultatom 3:0.

Prvi su na susretu ozbiljnije zaprijetili Zmajevi. U 8. minuti Pjanić je izveo korner, Bičakčić je odlično šutirao glavom, ali Donaruma je još bolje odbranio.

Desetak minuta kasnije i Šehić je morao “zagrijati dlanove” nakon šuta Bernardesčija, te je spasio čist pogodak.

U 21. minuti Azuri su poveli. Nakon lijepe akcije po lijevoj strani lopta je došla do Aćerbija koji je sjajnim driblingom izbacio Pjanića iz ravnoteže, te neometan matirao Šehića sa desetak metara za 1:0.

Nakon primljenog pogotka uslijedila je bolja igra bh. selekcije, ali je Džeko upropastio nekoliko obećavajućih napada.

U jeku napada Zmajeva Azuri su stigli do drugog pogotka. U 37. minuti Kolašinac je pogriješio, Beloti je dodao Insinjeu koji šutira iskosa sa desne strane Kovačeviću kroz noge i matira Šehića za 2:0.

U 38. minuti Donaruma je dva puta čudesno intervenisao. Najprije je maestralno odbranio udarac Cimirota i odbio loptu u korner, a nakon ubačaja iz ugla odbranio je zicer i Kovačeviću.

Italija je do trećeg pogotka stigla u 53. minuti susreta. Barela je sjajno uposlio Belotija koji je vidio da je Šehić loše postavljen i rutinski ga je matirao sa ivice kaznenog prostora i zaradio aplauze publike sa Bilinog Polja.

U 64. minuti Insinje je pokušao stići do drugog pogotka, no njegov udarac iz daljine krajnjim naporom je zaustavio Šehić.

Do kraja susreta nije bilo previše uzbuđenja i Italijani su upisali devetu pobjedu iz isto toliko susreta, dok su Zmajevi pali na pretposljednje mjesto na tabeli.

Reprezentacija BiH, koja se već oprostila od plasmana na Evro kroz kvalifikacije, posljednji susret kvalifikacija igra za tri dana u Vaduzu protiv selekcije Lihtenštajna, prenosi RTRS.

Nakon toga uslijediće tromjesečna pauza prije utakmica baraža koje su ostale kao jedina šansa za plasman na Evro.