Italijan stigao na “Marakanu”: Zvezda dovela drugo pojačanje

15.01.2022. | 17:16

Crvena zvezda nastavlja sa pojačanjima u zimskom prelaznom roku, a novi igrač koji je stigao na “Marakanu” je Kristijano Pićini. Italijanski internacionalac potpisao je ugovor u Ljutice Bogdana i nosiće crveno-bijeli dres do ljeta 2024. godine. Stigao je iz Valensije, od koje se emotivno oprostio na društvenim mrežama.

“Veoma sam srećan što sam ovdje. Prve impresije su nevjerovatne pošto je Crvena zvezda sjajan i veliki klub. Ponovo ponavljam, veoma sam srećan što sam dio Zvezde. Izabrao sam broj 24 jer sam ga nosio u Valensiji. Prvi put sam u Srbiji i na Marakani, ali već sutra ujutru putujem u Antaliju kako bih se priključio timu. Jedva čekam da se vidim sa novim saigračima i da krenem da treniram sa ekipom”, rekao je novi Italijan u crveno-bijelom.

Kristijano Pićini je rođen 26. septembra 1992. godine, visok je 189 centrimetra i nastupa na poziciji desnog beka. Igrao je za omladinske kategorije reprezentacije Italije, a zabilježio je i tri nastupa za seniroski tim “Azura”. U svojoj karijeri je nastupao za Atalantu, Fiorentinu, Livorno, Speciju, Sporting, Real Betis i Valensiju.

Zvezda je prije njega dovela dvojicu Italijana. Centarfor Dijego Falćineli je prošle sezone bio jedan od važnijih igrača i potvrdio je kvalitet, a prošlog ljeta se vratio kući. Sa druge strane, Filipo Falko je stigao prije 12 meseci i za godinu dana nije pokazao ono što se od njega očekivalo.

Sada je na Pićiniju da iskoristi šansu kod Stankovića i da poslije nekoliko godina problema sa koljenom iskoristi šansu da na “Marakani” oživi karijeru i da pomogne crveno-bijelima.