Italija ponovo šokirala Srbiju: Kraj za Orlove na Evrobasketu!

11.09.2022. | 20:02

Košarkaši Srbije poraženi su u osmini finala Evropskog prvenstva! Bolja je bila Italija rezultatom 94:86. Orlovi su vodili u jednom dijelu meča, ali su onda protivnici počeli da pogađaju trojke u seriji.

Šteta, šteta, šteta. Dogodio se najgori scenario. Srbija je blistala u grupi, a onda se nije snašla u prvoj eliminacionoj utakmici. Italijani su nam ponovo došli glave, kao što je to bilo u okviru kvalifikacija za Olimpijske igre.

Možda je i odlučujući momenat bilo isključenje Đanmarka Poceka polovinom treće dionice, podigao je svoju ekipu koja je na kraju uspjela da dođe do pobjede nad velikim favoritom u liku Orlova.

Iznenađenje po Orlove bio je Marko Spisu koji je ubacio čak šest trojki i dao je 22 poena. Za njim je Simone Fontekio ubacio 19, a Ahil Polonara 16.

Nikola Jokić odigrao je odličan meč, dao je 32 poena, imao je 13 skokova i četiri asistencije. Ali, to nije bilo dovoljno. Vasilije Micić ubacio je 16, a Nikola Kalinić 12 poena.

Težak poraz za srpsku košarkašku reprezentaciju.

Sada je potrebno naći rješenje i odgovor na pitanje šta dalje… Srbija je eliminisana u osmini finala, a Italija će igrati protiv Francuske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva.