Istorijski trijumf Notingema: Henderson odbranio penal protiv Vest Hema

14.08.2022. | 17:20

Fudbaleri Notingem Foresta pobjedili su Vest Hem kod kuće sa 1:0 (1:0) u meču drugog kola Premijer lige.

Dvostruki prvak Evrope i povratnik u elitu poslije 23 godine upisao je prve bodove, dok su Čekićari i dalje bez poena.

Više od dvije decenije čekali su navijači Notingema na premijerligaški fudbal i konačno dočekali. Čuveni Siti graund bio je ispunjen do posljednjeg mjesta, a fantastična atmosfera krunisana je slavljem Šumara.

Tandem Taivo Avoniji i Din Hendrson udruženim snagama donio je trijumf ekipi Stiva Kupera. Prvi je bio strijelac odlučujućeg gola u 45+2. minutu, a drugi je odbranio penal Deklanu Rajsu u 65.

Ako bismo morali da se opredijelimo, vjerovatno bi status heroja išao golmanu Foresta. Činio je čuda Henderson među stativama i predstavljao nepremostivu prepreku. Ne samo zbog zaustavljenog jedanaesterca, pošto je tokom prvog poluvremena skinuo nevjerovatne prilike Saida Benrahme i Tomaša Součeka.

Pratila je Notingem i zavidna doza sreće u ovoj utakmici. Pokušaj Arona Kresvela iz uvoda je završi malo iznad prečke, gol Benrahme nije priznat na signalizaciju VAR zbog prekršaja, a snažan udarac Pabla Fornalsa završio je na prečki.  U finišu je i Neko Vilijams izbacio loptu sa gol linije poslije šuta Kurta Zume.

Kada je riječ o šansama Foresta, osim pogotka Avonijia, mrežu je zatresao i Brenan Džonson početkom drugog poluvremena, ali je gol poništen zbog ofsajd pozicije.

Nešto kasnije zaprijetio je i Musa Nijakate, čiji šut je zaustavio Lukaš Fabijanski, piše Sportal.

Notingem u narednoj utakmici gostuje Evertonu 20. avgusta. Vest Hem dan kasnije čeka Brajton.