Ispali prošlogodišnji finalisti NBA lige: Dalas i Boston se dokopali finala konferencija

16.05.2022. | 08:32

Košarkaši Dalasa i Bostona plasirali su se u finala plej-ofa na Zapadu, odnosu Istoku NBA lige.

Maveriksi su briljantnom pobjedom od 123:90 slavili kao gosti u Finiksu u susretu broj sedam i tako najbolju ekipu u regularnom toku sezone ostavili bez finala.

Njih u finalnoj seriji Zapada očekuje duel sa Golden Stejtom, ali način na koji su došli do pobjede, oduševio je sve pristalice Teksašana.

Bila je to majstorska partija u kojoj je prednjačila prva violina Maveriksa, reprezentativac Slovenije Luka Dončić koji je susret u Arizoni završio sa 35 poena i deset skokova. Spenser Dinvidi je susret zvršio sa 30, a Džejlin Branson sa 24 poena.

Finiks je potpuno podbacio šuterski, a najbolji pojedinac u njihovim redovima, Kameron Džonson, postigao je svega 12 poena. Razočarao je Devin Buker koji je postigao poen manje.

Dalas je u jednom momentu imao čak 46 poena prednosti i da nije došlo do opuštanja finišu, mogli su i ubjedljivije da slave 33 poena razlike.

Košarkaši Boston Seltiksa eliminisali su u polufinalu Istočne konferencije ekipu Milvoki Baksa rezultatom 4-3 u pobjedama.

Oni su u odlučujućoj utakmici u “TD Gardenu” aktuelne šampione savladali rezultatom 109:81.

Seltiksi će u finalu Istoka igrati protiv Majami Hita, koji je u polufinalu izbacio Filadelfiju Seventisiksers.

Boston je na ovom meču ubacio čak 22 trojke, nasuprot Milvokiju koji je pogodio samo četiri!

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bio je Vilijams sa 27 poena i šest skokova. Tejtum je ubacio 23, uz osam asistencija i šest uhvaćenih lopti.

Kod Milvokija Janis Adetokumbo je postigao 25 poena, zabiležio čak 20 skokova, te devet asistencija.

Holidej je dodao 21 poen i osam asistencija, a Lopez 15 poena i 10 skokova.

Oznake: Boston, Dalas