Borac poražen 3:1 u Rumuniji: Revanš za sedam dana u Banjaluci

06.07.2021. | 20:52

Šampion BiH u fudbalu, ekipa banjalučkog Borca u prvom susretu 1. pretkola kvalifikacija za Ligu šampiona izgubila je na gostovanju u Rumuniji. Fudbaleri Kluža savladali su Banjalučane sa 3:1.

Već u 19. minuti domaći su poveli. Strijelac je bio Bilel Omrani (Billel). Domaći su pogodili stativu iz penala, a Omrani je ubacio loptu u mrežu pored uspavane odbrane Borca.

U 29. minuti Siprian Deak (Ciprian Ioan Deac) je pogodio za 2:0 i veliku zalihu domaćih, nakon što je odbrana Borca bila loše postavljena. Deaku je gol namjestio strijelac prvog pogotka Omrani. Jeftino primljen gol izabranika trenera Marka Maksimovića.

Ipak, u sudijskoj nadoknadi prvog dijela igrač Borca Panagiotis Moraitis je smanjio na 2:1 nakon centaršuta Almedina Ziljkića.

U nastavku utakmice zaspala je odbrana Borca u 60. minuti. Sigurjonson je iskoristio šansu koja mu se ukazala i postigao treći gol za Kluž.

Deak je odigrao za Sigurjonsona koji je pobjegao Ćosiću i Milojeviću i pogodio za 3:1.

Sjajnu šansu su  imali crveno-plavi za 3:2 u 87. minuti. Zakarić je istrčao na polovinu Kluža, a potom uposlio Vranješa koji izlazi sam ispred Arlauskisa, ali lošim udarcem šalje loptu pored lijeve stative.

Nakon četiri minute sudijske nadoknade, završena je utakmica u Klužu. Borac je poražen od šampiona Rumunije rezultatom 3:1.

Revanš utakmica prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona Borac – Kluž igraće se 13. jula na Gradskom stadionu u Banjaluci.