Iskusni košarkaš govorio o utakmici za Žalgirisom: Hanga tvrdi da Zvezda može do duple pobjede

09.02.2024. | 15:51

Adam Hanga, bek Crvene zvezde je govorio za Meridian Sport pred meč protiv Žalgirisa koji se igra u 26. kolu Evrolige u Areni ovog četvrtka od 20 sati.

Adam Hanga je najavio duel Crvene zvezde protiv Žalgirisa koji se igra u 26. kolu Evrolige u Areni, od 20 sati.

– Mislim da su se i prije nego što su promenili trenera uvijek dobro takmičili. Nikada nisu izgubili sa velikom razlikom u poenima. Svake sezone, to je tim koji uvijek iznenadi velike timove nekim pobjedama. Dakle, to je jako težak protivnik. Oni su jako fizički. Nemaju superzvijezde, recimo. Ali su jako dobra ekipa. Već su dugo zajedno. Poznaju se i veoma su iskusni igrači – rekao je mađarski internacionalac.

Iskusni bek je povukao paralelu sa Žalgirisom i vidi neke stvari koje su bile jako slične i u taboru ekipe sa Malog Kalemegdana.

– Prethodna utakmica sa ove distance izgleda veoma daleko. Promenili su trenera, promijenili igrače. Isto se nama desilo, tako da će biti potpuno drugačija utakmica. Od kada je promenio trenera, Žalgiris igra zaista dobru košarku i trenutno se nalazi u dobrom naletu. Očekujem tešku utakmicu, i znam da stalno govorimo, ali svaka utakmica u Evroligi je za nas finale, pogotovo duel sa Žalgirisom koji ima identičan skor. Ako pobijedimo, a pritom budemo imali bolju koš razliku, vrijedeće duplo – dodao je Hanga.

Crvena zvezda je odigrala vrlo loš meč u Podgorici. Može se nazvati najgorim izdanjem crveno-bijelih u aktuelnoj sezoni, a bivši igrač Barcelone ne bježi od odgovornosti.

– Svi znamo da smo igrali kao g*vno u Podgorici. O tome nema šta da se priča. Očigledno je da je to bila utakmica koju smo morali što pre da zaboravimo. To nije bilo ono što smo željeli da uradimo. Bila je to važna utakmica za nas, ali desilo se. Ne možemo sad da plačemo zbog te utakmice i onoga što se desilo. Sada imamo šansu da pokažemo našim navijačima i našim ljudima da smo spremni da se borimo za ovaj klub – dodao je Hanga i dotakao se najnovijeg pojačanja u Zvezdi, Treja Tompkinsa sa kojim je dijelio svlačionicu u Zvezdi.

“Pričao sam sa njim prije nego što je potpisao. Imamo jako dobar odnos. Igrali smo zajedno u Madridu. Osvojili smo neke stvari zajedno. On je čovjek koji je pobjeđivao na svim nivoima. Veoma je iskusan momak. Želi da što prije zaigra. Mnogo sam pričao sa njim i mogu da garantujem da je spreman da zaigra. Rekao mi je da u ovom trenutku karijere hoće samo da uživa u posljednjih nekoliko godina, i samo da igra. Zbog ove prilike u Zvezdi je veoma srećan. Jedva čeka da počne da radi sa nama. Nisam sasvim sigurno kad će stići, ali oporavlja se, vježba. Mislim da je sada u Madridu – zaključio je Hanga.