Iskoristio što nema Đokovića: Kecmanović lako protiv “laki luzera” za prolazak u drugo kolo

17.01.2022. | 10:14

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u drugo kolo Australijan opena pošto je u meču sa kvalifikantom Salvatoreom Karuzom lako slavio rezultatom 3-0.

Po setovima bilo je 6:4, 6:2, 6:1 poslije nepuna dva časa tenisa za 22-godišnjeg Beograđanina. Kecmanović će u narednoj rundi igrati protiv boljeg iz duela Mihail Kukuškin – Tomi Pol, koji je na programu takođe u ponedjeljak ujutru po srednjoevropskom vremenu.

Originalni rival za Kecmanovića, 77. igrača ATP liste, bio je prvi nosilac Novak Đoković, ali njemu je na sudskom procesu poništena viza za ulazak u Australiju, pa je morao da bude deportovan i ostavljen bez prilike da se bori za rekordnu desetu titulu na Australijan openu.

Kecmanović je na ovaj način, pobjedom protiv “laki luzera” Karuza, izjednačio najbolji rezultat na AO u karijeri – prethodne godine takođe je igrao drugo kolo. Do sada ni na jednom grend slemu nije uspio da se plasira u treće kolo.

Srpski teniser je bio znanto bolji rival i došao je do čak 15 brejk-lopti tokom duela, od kojih je iskoristio sedam. Prvi put servis je izgubio u osmom gemu prvog seta, ali je prednost brejka, dovoljnu da povede 1-0 u setovima, povratio već u narednom gemu.

U drugom setu triput je oduzimao servis rivalu, jednom je i izgubio gem u kojem je on izvodio početni udarac, pa je poslije lakih 6:2 poveo sa 2-0.

Kvalifikant je tada bio u veoma teškoj poziciji – osvojio je samo prvi gem trećeg seta.