Interesuje je samo tenis: Bjeloruskinja ne želi o politici na Vimbldonu

02.07.2023. | 11:17

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka je pred početak Vimbldona jasno poručlila predstavnicima medija na neće odgovarati na politička pitanja.

Arina Sabalenka bila je u centru pažnje na minulom Roland Garosu, često na meti teniserki iz Ukrajine zbog Aleksandra Lukašenka, a i novinari su je na konferencijama za medije provocirali škakljivim pitanjima.

“Prije nego što nastavimo sa konferencijom, htjela bih da kažem da se neću izjašnjavati o politici. Ja sam ovdje da pričam isključivo o tenisu. Ukoliko imate neko pitanje na političke teme, možete kontaktirati WTA ili Vimbldon, a oni će vam poslati transkripciju mog odgovora sa nekog od prethodnih turnira”, izjavila je Arina Sabalenka i tako stavila tačku na kontroverznu temu.

Konstantno je Sabelenka na udaru navijača, ali prije svega Ukrajinaca, jer, kako smatraju, podržava predsjednika svoje zemlje Aleksandra Lukašenka, koji je na strani Rusije dok traje oružani sukob sa Ukrajinom.

Nedavno je otkrila da ju je trener jedne teniserke rasplakao, pošto je pratio i dobacivao joj da baca bombe. Tokom Otvorenog prvenstva Francuske na svakoj konferenciji za medije prozivali su je zbog odnosa sa Lukašenkom, dok protivnice nisu željele s njom da se pozdrave prije i poslije meča. To su učinile Marta Kostjuk u prvom kolu i Elina Svitolina u četvrtfinalu.