Interesovanje ponovo aktivirano: Zvezda u novoj ofanzivi na korejskog beka

26.04.2024. | 20:32

Zimus je Crvena zvezda imala u planu da se pojača na bekovskim pozicijama, konkretno da Milan Rodić dobije ispomoć na lijevom boku.

Označen je Seol Jong Vu kao primarna meta, išao je tehnički direktor Marko Marin i na razgovore u Dohu. Kontakti su bili uspostavljeni, međutim, na kraju srpski šampion nije poslovao sa Ulsanom.

Korejski reprezentativac je bio voljan da napusti klub u kome je ponikao, želio je da se oproba u inostranstvu. Procjena je bila da će 700.000 evra i procenti od naredne prodaje zadovoljiti apetite Ulsana, ali je trener Hjong Mung Bo uložio veto na transfer. Nije želio ni da čuje za prodaju, jer nije imao adekvatnu zamenu. Do transfera nije došlo zimus, ali bi prema saznanjima Mozzart Sporta moglo na ljeto, pošto interesovanje Crvene zvezde ne jenjava. Ponovo je aktivirano.

Ne odustaje sportski sektor Crvene zvezde od dovođenja korejskog reprezentativca. Ojačanje bekovskih pozicija biće među prioritetnim zadacima tokom ljetnjeg prelaznog roka, jer Vladan Milojević je morao da poseže za iznuđenim rješenjima ovog proljeća.

Milan Rodić je u 173. vječitom derbiju napustio teren početkom drugog poluvremena zbog bolova u leđima. Bio je rovit, pravio mu je probleme Ksander Severina i bilo je upitno da li će zaigrati u polufinalu kupa zbog zdravstvenog stanja. Postojala je opcija da Naser Điga još jednom prinudno pokriva mjesto kraj lijeve aut-linije, odustao je od toga stručni štab crveno-bijelih. Iskusni lijevi bek je stisnuo zube, ali ne može se tako dovijeka.

Problematična je i suprotna strana, jer dobar dio sezone Srđan Mijailović bio je u ulozi koja mu nije svojstvena, igrao je van pozicije na kojoj je najkomforniji. Iako bi mu više godilo da igra kao zadnji vezni, jedan od najboljih mečeva kao desni bek odigrao je protiv Partizana u Kupu Srbije, namjestio je drugi gol Piteru Olajinki, bio otresitiji.

Ipak, svima bi bilo lakše da je Vladan Milojević imao još jednog klasičnog beka u rotaciji, a Seol Jong Vu bi i te kako bio od pomoći da mu je zimus, do kraja februara, dato zeleno svijetlo da napravi prvi inostrani angažman i pređe u Crvenu zvezdu. Jer, reprezentativac Južne Koreje može da pokrije obje bekovske pozicije.

Za Ulsan je ove sezone odigrao 16 utakmica, od toga 10 u azijskoj Ligi šampiona i igrao je i na lijevom i na desnom boku. Iako u dresu sa državnim grbom češće igra kraj lijeve aut-linije, u klubu je situacija nešto drugačija. Čak osam puta u najjačem azijskom klupskom takmičenju bio je desni bek. Na tom mjestu igrao je u polufinalnim utakmicama protiv Jokohame. Korejski klub ispao je poslije izvođenja jedanaesteraca, a Seol Jong Vu je u revanšu pretrčao preko 15 kilometara.

Kada se sve uzme u obzir, nije iznenađenje što u Crvenoj zvezdi pomno motre i planiraju novi napad na korejskog reprezentativca.