Inter poslao Barselonu u Ligu Evrope: Džeko dao dva gola u pobjedi protiv Plzenja

26.10.2022. | 20:59

Fudbaleri Intera iz Milana savladali su večeras na domaćem terenu Viktoriju iz Plzenja sa 3:0 (2:0) u petom kolu Lige šampiona.

Italijanski tim na taj način izborio je plasman u nokaut fazu elitnog takmičenja i poslao Barselonu u Ligu Evrope.

Strijelci za Inter bili su Henrih Mhitarjan u 35. minutu, Edin Džeko u 42. i 66. minutu i Romelu Lukaku u 87. minutu.

Poslije nekompletnog petog kola u H grupi prvoplasirani je Bajern sa 12 bodova, dok Inter ima 10 bodova i oba tima obezbijedila su plasman u osminu finala Lige šampiona. Barselona je sakupila četiri boda, dovoljno za Ligu Evrope, pa će joj meč posljednjeg kola protiv Plzenja, koji je bez bodova, predstavljati formalnost.

Kasnije večeras u H grupi sastaju se Barselona i Bajern, ali taj meč ima takmičarski značaj samo za tim iz Minhena, koji bi u slučaju pobjede i matematički obezbijedio prvo mjesto.

Fudbaleri Klub Briža u meč petog kola B grupe Lige šampiona ušli su kao jedini tim koji u elitnom takmičenju nije primio gol, ali su na domaćem terenu protiv Porta doživjeli težak poraz – 0:4.

Golove za Portugalce postigli su Mehdi Taremi u 33. i 70. minutu, Evanilson u 57. minutu i Stiven Eustakio u 60. minutu.

Belgijanci su poslije nekompletnog petog kola lideri B grupe sa 10 bodova, dok Porto ima devet. Atletiko Madrid ima četiri, a Leverkuzen tri boda, a pomenuta dva tima sastaju se kasnije večeras u Španiji.