Incident u BiH: Navijači “krenuli u obračun” sa gostima zbog ruske zastave, mislili da je srpska

17.11.2021. | 07:38

Reprezentacije Bosne i Hercegovine i Ukrajine igrale su sinoć posljednji meč u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, a susret u Zenici obilježio je i neobičan incident. On je nastao kao posljedica greške organizatora, ali je čak i u tim okolnostima veoma čudan.

Na stadionu u Zenici na istu tribinu stavljeni su najvatreniji navijači domaćeg tima i svi navijači reprezentacije Ukrajine, što je vrlo brzo preraslo u sukob. Razlog za njega bila je ruska zastava koja se u jednom trenutku pojavila na tribini. Ukrajinci su je okrenuli naopako, kako to inače rade navijačke grupe sa svojim “plijenom”, a domaći navijači svhatili su to kao provokaciju. U njihovim očima ruska zastava vjerovatno postala je srpska, pa su krenuli u obračun sa gostima!

Srećom, policija je brzo intervenisala i spriječila veći sukob na stadionu u Zenici.

Nakon nekoliko minuta guranja protiv domaćih i gostujućih navijača na sjevernoj tribini stadiona u Zenici, policija je uspjela da smiri strasti. Nekoliko najborbenijih navijača udaljeno je sa tribine, ali sukob zapravo uopšte nije uticao na odigravanje meča.

U ovoj posljednjoj utakmici u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u fudbalu, Bosna i Hercegovina je izgubila od Ukrajine sa 2:0.