Ikona kluba: Rojs napušta Borusiju

01.03.2024. | 17:11

​Njemački fudbaler Marko Rojs godinama unazad je postao ikona Borusije iz Dortmunda, te ga je teško zamisliti u dresu nekog drugog kluba u Bundesligi, što bi se vrlo lako moglo dogoditi ovog ljeta.

I dok je tako gledao saigrače poput Gecea i Levandowskog kako prelaze u minhenski Bajern, Rojs je uvijek ostajao vjeran svojim “Milionerima” u čijim redovima je već 12 godina.

Ugovor sa Borusijom ističe mu po završetku aktuelne sezone i slavni fudbaler bi mogao napustiti stadion “Signal Iduna Park”, saznaju inostrani mediji i poznati novinar Santi Aouna.

Navodno je za usluge Rojsa zainteresovana druga Borusia, ona iz Menhengladbaha. Podsjećamo, upravo je za oko 17 miliona evra iz tog kluba 2012. godine stigao u Dortmund.

Osim Borusije, za njega su interesovanje pokazali i timovi iz MLS lige, ali čini se da je igrač bliži transferu u svoj bivši klub, što će zasigurno na neki način odjeknuti u Njemačkoj, ali i Evropi.

Tokom 12 sezona u ekipi iz Dortmunda, Marko Rojs odigrao je 415 utakmica, postigao 167 pogodaka i upisao 126 asistencija. Pored svega, on je posljednjih sezona izabran i za kapitena ekipe, prenosi “Sportam”.

Oznake: Dortmund, Marko Rojs