Igor Dodik: Igokea napušta ABA ligu ako bude razgovora o Prištini

21.05.2019. | 13:24

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik najavio je da će klub iz Laktaša istupiti iz košarkaške ABA lige ukoliko na Skupštini bude razmatrano učešće Prištine.

Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo ušešće Prištine u šampionatu – rekao je Igor Dodik, generalni menadžer ovog kluba i prvi čovjek najvišeg tijela regionalnog takmičenja.
Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za učešće u ABA ligi i istakao da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u narednim danima povući i konkretne poteze.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik nedvosmisleno je izjavio da za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta.

– Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige Igokea će izaći iz takmičenja – rekao je Dodik.

Skupština koja će se održati u Banjaluci 24. maja očekuje se sa velikim nestrpljenjem s obzirom na to da bi trebalo da odgovori na brojna pitanja, a jedno od njih je to da li će grčki Olimpijakos učestvovati od naredne sezone u ovom takmičenju, koje bi u tom slučaju, sa 12 bilo prošireno na 14 klubova.

– Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olimijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav. Osim toga na skupštini će biti riječi i o ostalim pitanjima, razgovaraćemo i o tome kako da uozbiljnimo priču kada su sudije u pitanju, pojedinim rukovodiocima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo takođe razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo da rešimo – rekao je Dodik.

Ono što će sasvim sigrno biti na dnevnom redu, a o čemu prvi čovjek Igokee nije želio da govori, jeste sukob na relaciji Dragan Bokan – Nebojša Čović. Prvi ljudi Budućnosti i Crvene zvezde su u toku finalne serije ABA lige ispaljivali jedan prema drugom „otrovne strelice“, a sve je kulminiralo sukobima i uzavrelom atmosferom na tribinama i u Podgorici i u Beogradu.

Prema nekim informacijama i kompanija „Mid Sports“ zbog svih tih dešavanja razmišlja o povlačenju iz ABA lige, a s obzirom na to da je predstavljala garant finasijske stabilnosti, jasno je da bi i budućnost cijele ABA lige bila potpuno neizvjesna. Nastup klubova iz ABA lige u Evroligi takođe je tema koja bi trebalo da se otvori, jer naredne godine ističe ugovor sa najkvalitetnijim evropskim takmičenjem.

 

Izvor:(SrpskaInfo)