Igokea večeras protiv San Pablo Burgosa

30.03.2021. | 08:22

Košarkaši Igokee ponovo su otputovali za Španiju, gdje će večeras od 18.30 i u četvrtak odigrati dvije utakmice FIBA Lige šampiona, ovog puta protiv San Pablo Burgosa.

Prošle sedmice su “Igosi” gostovali na Kanarskim ostrvima i izgubili od Tenerifa, iako su se dobro nosili čitavu utakmicu. Vratili su se kući, ubjedljivo pobijedili Zadar, a onda se zaputili za Zagreb, pa za Frankfurt, odakle su stigli u Bilbao, da bi autobusom stigli na konačno odredište.

San Pablo Burgos je aktuelni osvajač ovog takmičenja i trenutno ima najbolji učinak u Igokeinoj grupi, pošto imaju sva tri trijumfa.

Oba meča će biti odigrana na njihovom terenu zbog nedostatka termina. Španski tim je trebalo da u okviru drugog kola gostuje u Laktašima, međutim imali su nekoliko zaraženih igrača virusom korona, pa tada meč nije odigran, a klubovi su se dogovorili da oba susreta budu odigrana u Španiji.

Nimalo lak zadatak neće imati košarkaši Igokee, jer je San Pablo Burgos ponovo jedan od favorita za osvajanje Lige šampiona, ima odlično balansiran tim, koji odlično gura i u španskoj ACB ligi, gdje drže trenutno peto mjesto, a prije tri dana su kao gosti savladali Unikahu.

Barem jedna pobjeda je neophodna košarkašima Igokee, da bi ostali u trci za plasman u četvrtfinale, odnosno na završni turnir, popularni “fajnal ejt”, gdje će nastupiti osam najboljih timova iz Top 16 faze.

Ali, kako god da se završe ove dvije utakmice, igračima i stručnom štabu treba čestitati na svemu učinjenom ove sezone, do koje su stigli preko kvalifikacija i osvajanja drugog mjesta u svojoj grupi. Na sve to, Igokea odlično igra i u ABA ligi, vrlo blizu su plej-ofa, tako da se ova sezona mora okarakterisati kao uspješna.

 

 

Oznake: Igokea