Igokea slavila u Zadru

19.01.2020. | 23:39

Izabranici Dragana Bajića ostvarili su četvrti uzastopni trijumf na Jadranu, kojim su praktično osigurali opstanak u ABA ligi…

Poslije Mornara, Cedevite Olimpije i FMP-a, pred izabranicima Dragana Bajića oružje su položili i košarkaši Zadra u utakmici 16. kola regionalnog takmičenja.

ZADAR – IGOKEA 81:88 (22:15, 19:22, 23:20, 17:31)

Aleksandrovčani su upisali šestu pobjedu u sezoni i praktično izbjegli opasnu zonu na dnu tabele, jer su sada tri trijumfa iznad posljednjeplasirane Mege Bemaks i dvije pobjede iznad Zadra.

Dalmatinski klub je u nedjelju imao prednost od 15 razlike u prvom poluvremenu, ali je uporna Igokea uspjela da je postepeno istopi i stigne do preokreta i vođstva, da bi u finišu trećeg perioda Zadrani napravili seriju od 8:0 i zakucavanjem Muhameda Ahmeda stigli do “plus sedam” pred odlučujućih 10 minuta.

“Igosi” su uzvratili početkom četvrte četvrtine i mini-serijom 5:0 se vratili u igru, i do posljednjih nekoliko minuta do kraja, ekipe su se smjenjivale u vođstvu, da bi na 2.5 minuta do kraja, gosti uspjeli da steknu četiri razlike (75:79).

Strateg Zadra Danijel Jusup zvao je minut odmora, ali potom je Milan Vulić pogodio trojku za sedam razlike “igosa”, ali je odmah uzvratio Dominik Mavra, takođe šutom izvan linije 6.75 za “minus četiri” Zadra.

Poenima sa slobodnih bacanja Dalibora Ilića, u posljednji minut se ušlo sa prednošću od šest pogodaka za Igokeu, koje su zadržali do samog finiša, a pobjedu je “ovjerio” Milan Vulić iz penala na 10 sekundi do kraja.

Ipak, najzaslužniji za pobjedu gostiju iz Bosne i Hercegovine, bio je Đorđe Gagić sa 23 poena, četiri skoka, tri asistencije, dvije ukradene lopte sa indeksom uspješnosti od 31 za 27 minuta na parketu.

Dalibor Ilić se u pobjedu “igosa” ugradio sa 18 pogodaka, dok je Kinan Evans uknjižio 11 poena, a dvocifreni učinak još je imao i Milan Vulić sa pogorkom manje.

U hrvatskom timu najefikasniji je bio Domagoj Vuković sa 18 poena, Brajan Alen je ubacio 17, dok su dvocifreni učinak još zabilježili Ive Ivanov (14) i Martin Junaković (12).

Ključni razlog poraza hrvatskog tima su čak 16 izgubljenih lopti u odnosu na 12 Igokee.

 

Izvor:(Mondo.ba)