Igokea slavila protiv Nimburka! Bajić: Idemo u Solun da pobijedimo i prođemo dalje VIDEO

07.12.2021. | 22:01

Košarkaši Igokee savladali su ekipu Nimburka rezultatom 76:69 u okviru 5. kola FIBA Lige šampiona.

Nakon utakmice trener Igokee Dragan Bajić je istakao da je ovo bila teška i iscrpljujuća utakmica, pogotovo nakon poraza na jednu loptu od Partizana.

“Čestitam momcima na jednoj velikoj pobjedi, a ekipi Nimburka i kolegi Sekuliću želim mnogo sreće u nastavku. Ja možda najbolje znam kako je bilo teško spremiti ovu utakmicu, jer nije bilo lako ovim momcima nakon poraza od Partizana koja je bila teška i iscrpljujuća, a dolazila nam je utakmica za dva dana. Zato sam i kroz pripremu za ovu utakmicu pokušao da momke maksimalno rasteretim i da ne razmišljaju o Partizanu i tako sam kao trener stao iza njih i preuzeo odgovornost za poraz. I sad mogu da kaže da sam uspio da ih psihološki rasteretim”, kaže Bajić.

Što se tiče samo utakmice, Bajić kaže da je Nimburk veoma nezgodna ekipa, kada uđe u svoj ritam.

“Što se same utakmice, vidjeli smo u prvoj četvrtini da Nimburk igra veoma brzu i nezgodnu košarku i ako ne uspostaviš kontrolu i ne uspiješ da zaustaviš tu tranzicionu igru možeš da uđeš u problem. Jako nezgodan tim, koji ima puno igrača koji su šuterski raspoloženi koji mogu da postignu trojku bilo kad, pogotovo Harding koji je prvi strijelac Lige šampiona.

Veliki problem su bile izgubljene lopte, jer smo im dozvolili da dođu do brze igre i lakih poena. Na poluvremenu sam pokušao da sugerišem neke stvari koje su bile jako bitne za ovaj meč i mislim da su igrači na to dobro odgovorili, pogotovo u trećoj četvrtini gdje smo ih sveli na 8 poena.

Do samog kraja utakmice imali smo veliku prednost, ali ta neka zonska odbrana nas je poremerila gdje nismo imali dovoljno samopouzdanja da ih kaznimo u pojedinom momentima. Na kraju smo opet slavili, mislim potpuno zasluženo. Poslije utakmice sa Galatasarajem sam rekao momcima da ništa nije gotovo i sad idemo sad u Solun da pobijedimo i da se plasiramo dalje”, kaže Bajić.