Igokea se mučila pa pobijedila: U posljednjoj četvrtini “slomila” Zadar

11.03.2022. | 19:55

Potpuno je Zadar iznenadio u prošlom kolu, kada je porazio favorizovanu Budućnost, dok je Igokea pobjedom nad Megom napravila krupan korak ka plej-ofu, pa se u Laktašima očekivao zanimljiv duel.

I bio je, skoro pune tri četvrtine, a onda je Igokea m:tel uspjela da prelomi dvoboj sa Zadrom i zabilježi 12. trijumf u ABA ligi, ujedno 11. uzastopni pred svojim navijačima protiv današnjeg rivala, koji nikada nije uspio da slavi u Laktašima.

Početak utakmice najavio je da ćemo gledati izjednačenu igru. Bilo je mnogo grešaka na obje strane, Zadar je dobio prvu četvrtinu sa četiri poena razlike, Igokea m:tel istom mjerom uzvratila u drugom kvartalu, pa se na poluvrijeme otišlo s rezultatskim egalom 37:37.

I u prvom dijelu treće četvrtine ista slika na terenu, a onda je tim Dragana Bajića “dodao gas”. Krenula je prednost “igosa” da se uvećava krajem ovog kvartala, te je početkom odlučujućeg konačno viđena i dvocifrena prednost Igokee. Iz minuta u minut ona je rasla, pa je u 36. minutu na semaforu stajalo 71:57.

Za skoro sedam minuta u posljednjoj dionici Zadrani su postigli samo tri poena i bilo je jasno da su se predali i da povratka nema.

Dobro je služio košarkaške Igokee šut za tri poena, pa su do maksimalnih “plus 18” došli dva minuta prije kraja meča.

Dalibora Ilića ponovo nije bilo u timu Igokee. Marko Jošilo dominirao je sa 17 poena, Antabija Voler ubacio je 15, a Dešon Stivens dodao je 11. Trevor Tompson ostvario je dabl-dabl učinak sa 16 poena i 11 skokova, Džastin Karter imao je identičan košgeterski učinak, Martin Junaković zaustavio se na 13 poena, dok je Dario Drežnjak ubacio dva poena manje.

U sljedećeom kolu Igokea m:tel gostuje vodećem Partizanu, dok će Zadar ugostiti Cedevita Olimpiju, prenosi Mondo.

Oznake: ABA liga, Igokea, Zadar