Igokea poražena u Ljubljani, slijedi grčevita borba za opstanak

11.02.2019. | 20:05

Košarkaši Igokee poraženi su ubjedljivo na gostovanju Olimpiji u Ljubljani rezultatom 92:69.

Ekipe sada imaju isti omjer 6-13, ali su zbog lošijeg omjera “igosi” su gurnuti na poziciju koja vodi u plej-of za opstanak u ABA ligi, u kojem pretposljednja ekipa iz ABA lige igra protiv poraženog u finalu ABA 2 lige.

Ni devet dana odmora koliko su imali igrači Igokee nije pomoglo da se dobije vjerovatno ključna utakmica u borbi za opstanak. Naprotiv, razlika od 10 poena koju su Ljubljančani priželjkivali napravljena je već u prvoj četvrtini, koja je završena rezultatom 24:12.

Od tada ona je konstantno rasla, najviše je iznosila u četvrtom kvartalu kada je bilo i +33 za domaću ekipu. Na kraju je je završilo sa +23, što je bilo i više nego dovoljno da se ostvari “dupla” pobjeda.

Domaćina je predvodio odlični Luka Šamanić, koji je postigao 18 poena i imao osam skokova, uz nekoliko veoma atraktivnih poteza, dok je bolji od ostalih u poraženom tim bio Danilo Anđušić sa 21 poenom.

Dobra stvar po tim iz Aleksandrovca je što od posljednjeplasirane Krke imaju pobjedu više, te bolji međusobni skor, pa bi tako drugi tim iz Slovenije u preostala tri kola morao ostvariti dva trijumfa više nego “igosi” da bi ih prestigli na tabeli. Krka je već viđen učesnik ABA 2 lige, ali ostaje pitanje ko će se borit za opstanak u plej-ofu.

Da bi izbjegli plej-of za opstanak, timu Dragana Nikolića je potrebno da u posljednja tri kola ostvari trijumf više u odnosu na današenjeg protivnika.

Raspored do kraja sezona:

  • 20. kolo Igokea-Mornar, FMP-Olimpija
  • 21. kolo Partizan-Igokea, Olimpija-Cedevita
  • 22. kolo Igokea-Zadar, Krka-Olimpija

 

Izvor:(SrpskaCafe)