Igokea pobjedom korak do Lige šampiona

23.09.2020. | 22:09

Košarkaše Igokee još jedna pobjeda dijeli od nastupa u grupnoj fazi FIBA Lige šampiona.

Aleksandrovčani su u prvom kolu kvalifikacija, koje se igraju u bugarskom Botvegradu, pobijedili Kluž rezultatom 82:75, pa će za prolazak u grupnu fazu igrati protiv Sporting Lisabona koji je bio bolji od Friburg Olimpika sa 84:78. Taj susret na rasporedu je u petak od 18 časova. Izabranici trenera Dragana Bajića od samog početka kontrolisali su susret i rumunski tim je samo pred kraj meča ozbiljnije zaprijetio, ali su odbili sve napade.

Igokea je bolje otvorila susret i nakon deset minuta već je imala dvocifrenu prednost kada je vodila sa deset poena razlike. To je bio pokazatelj kako će se igra odvojati u nastavku, a Kluž je najbolju igru prikazao u drugih deset minuta mada to nije bilo dovoljno da se rezultatski približi. Kao presudna pokazala se treća četvrtina kada se Igokea odlijepila, a pred sam kraj viđeno je i malo drame na parketu kada su Rumuni pritisli mada nisu imali snage za potpuni preokret, prenosi’ Glas Srpske’.

Najefikasniji kod pobjednika bio je Džeki Karmajkl sa 25 poena i šest skokova, pratio ga je Edin Atić sa 12, Antabia Voler dodao je deset. Kod poraženih, Džastin Edvards ubacio je 22.