Igokea nastavila seriju pobjeda

12.01.2020. | 22:37

Košarkaši Igokee pobijedili su FMP rezultatom 91:82 u utakmici 15. kola regionalne ABA lige. Prvi put u sezoni Aleksandrovčali su “vezali” tri pobjede čime su napravili veliki korak ka opstaku u ligi.

Polovinom prve četvrtine, Igokea se serijom 5:0 odvojila na četiri poena viška (18:14).

U ovim trenucima Igokea je kontrolisala rezultat, u posljednje tri minute prvog perioda postigla je 11, a primila samo tri koša, pa je na odmor otišla sa prednošću od devet poena (28:19).

U prvoj dionici Igokea je igrala na krilima raspoloženog Save Lešića koji je sjajnim potezima, ali i poenima, nagovijestio još jedno odličnu partiju.

Na polovini druge dionice, nakon trojke Đokovića, FMP prilazi na samo četiri poena manjka (35:31), ali za manje od tri minuta, na krilima raspoloženog Ilića, Igokea na dva minuta i 39 sekundi do poluvremena dolazi do dvocifrene prednosti (43:33).

Na minut i 43 sekunde do kraja imala je najubjedljiviju prednost, od čak 13 poena, 47:34. Uspio je FMP sa zvukom, trojkom Pota, da smanji prednost na devet poena.

U trećoj četvrtini FMP je uspio da priđe i na tri poena manjka, nakon trojke Jeremića, ali u ovim trenucima Sava Lešić uspjeva održati prednost za tim iz Laktaša.

Ovu dionicu Gosti dobijaju sa 24:20 i prilaze na pet poena prednosti 69:64 pred odlučujućih deset minuta.

Tehničkom greškom Šešlije otvorena je posljednja četvrtina, a Von pogađa jedno bacanje, a onda sa dva poena Evans podiže prednost Igokee na osam poena (72:64).

Više od tri minuta FMP je bio bez poena, a Pot je zaradio još jednu tehničku grešku u ovoj dionici, drugu za goste u prva tri minuta.

“Mrtve minute” za FMP prekinuo je Pecarski, ali na drugoj strani Sava Lešić postiže poene i ponovo, na polovini posljednje četvrtine, Igokei vraća osam poena prednosti (74:66).

Četiri minuta prije kraja susreta Igokea se, koševima Evansa vraća na devet poena viška, a potom se ponovo vraća na dvocifrenu razliku 79:68.

Serijom 5:0 gosti prilaze na minus šest, a na trojku Đokovića trojkom odgovara Gren, a seriju odličnih spoljnih šuteva nastavlja Rit za FMP, pa se u posljednje dvije minute ulazi sa vođstvom Igokee 81:76.

Sa devet poena viška Igokea je ušla u posljednji minut, što je bilo dovoljno za konačan trijumf.

Za Igokeu je ovo bila peta pobjeda u sezoni, a treća uzastopna u ABA ligi.

Najefikasniji igrač utakmice bio je Igokein kapiten Sava Lešić koji je postigao 21 poen, dok je kod FMP-a najefikasniji bio Rit sa 18 koševa.

 

Izvor:(SrpskaInfo)