Igokea nadigrala Budućnost u Laktašima

18.11.2023. | 18:58

Igokea je u prethodnoj rundi ABA lige slavila protiv Partizana u Beogradu, nije je pokolebao poraz od italijanske Tortone u FIBA Ligi šampiona, naprotiv. Izabranici Vladimira Jovanovića su dominirali od prvog do posljednjeg minuta protiv Budućnosti, za konačnih 88:74.

Prevagu na tasu Igokee, doneli su Nikola Tanasković sa 24, Edin Atić sa 18, Nikola Marić sa 14, Marko Jeremić sa 10 poena. Kod Budućnosti, bolji od ostalih, bili su Flečer Megi i Kolbi Ros sa po 14, Marvin Džons sa 13, Mekinli Rajt sa 11 poena.

Igokea je odlično otvorila meč. Zatvorila je gotovo sve prilaze svom košu, s druge strane nizali su se laki poeni iz tranzicije, pod košem i otvorenih pozicija, pa je Igokea brzo pobjegla na 20:8. Budućnost je nastojala da stigne do željenog ritma u oba smera, ali…

Ali, Igokea je kontrolisala dešavanja na parketu, imala je 13 poena prednosti, a na odmor je otišla sa kapitalom od 11 – 46:35. Edin Atić je postigao 14, Nikola Tanasković 10 poena. Kod Budućnosti, Marvin Džons i Kolbi Ros su postigli po osam poena.

Budućnost je nastojala u nastavku meča da stigne do egala, ali je Igokea ljubomorno čuvala stečenu prednost, a početkom četvrte dionice pobjegla je na 76:55. Na osnovu svega viđenog do tog momenta, bilo je jasno da je pitanje pobednika rešeno.

U narednoj rundi ABA lige, Budućnost na svom parketu igra protiv Cedevita Olimpije, dok će Igokea ugostiti ekipi Zadra. U međuvremenu, Budućnost će odigrati meč osmog kola Evrokupa, a rival je italijanski Trento u Podgorici.