Igokea kod Tenerifa: Meč za prolazak u narednu fazu takmičenja

Košarkaši Igokee večeras gostuju kod Tenerifa u utakmici trećeg kola „Top 16“ fae FIBA Lige šampiona. Aleksandrovčani u prva dva kola imaju polovičan učinak, pobjedu i poraz, pa bi im eventualan trijumf u ovom meču širom otvorio vrata prolaska u narednu rundu takmičenja.

Međutim, u Igokei vrlo oprezno i skromno dočekuju ovaj duel protiv, kako kažu, protiv jednog od najkvalitetnijih timova u ovoj ligi.

– I prvi meč pokazao je koliko je Tenerife kvalitetan protivnik, imaju zaosta odlično izbalansiran tim, i teško je procijeniti odakle prijeti najveća opasnost. Imaju izuzetno kvalitetnu centarsku liniju, igrače koji mogu da pogode i sa distance, dok im je na drugoj strani spoljna linija izuzetna i kada su šuterski raspoloženi teško ih je zaustaviti. Ono što nam je najbitnije da se što bolje odmorimo jer je ekipa zaista umorna od napornog ritma u kojem se nalazimo  jer nismo imali vremena da se odmorimo – rekao je trener Dragan Bajić koji se osvrnuo i na sam kvalitet tima Tenirifa:

– Ništa novo neću reći ako kažem da Tenerife ima sjajnu spoljnu liniju predvođenu sa Sasuom Salinom koji ima veliki broj poena u rukama ali sjajno predvodi ekipu. Tu su još i Huertas, Šermedini …jednostavno svi su opasni i nije moguće posvetiti pažnju samo jednom igraču. Mi ćemo pokušati da uđemo meč sa velikom energijom, a sa jakom odbranom i da se na najboji način suprotstavimo protivniku koji je apsolutni favorit u ovom meču. Ukoliko nam se ukaže bilo kakva šansa za pobjedom ja sam siguran da ćemo je znati iskoristiti. Vjerujem u svoj tim, momci sjajno rade i nadam se da će još jednnom kvalitetno odgovoriti izazovima – rekao je Bajić.

U ovom meču trener Igokee Dragan Bajić neće moći da računa na Tea Volera i Stefana Fundića koji nisu igrali ni u prethodnim mečevima.

Igokea je u prvom duelu u Laktašima poražena od Tenerifa sa 82:62, a Aleksandrovčani su pobijedili Rigu u gostima. Osim Igokee i Tenerife je takođe slavilo protiv Rige, a španski tim je poražen od San Pablo Burgosa.

Ostavite komentar: