Igokea izborila opstanak u ABA ligi

17.03.2019. | 20:10

Košarkaši Igokee izborili su opstanak u ligi, a pobjedom protiv Zadra rezultatom 100:82 Aleksandrovčani su izbjegli i jedanaestu poziciju koja vodi u baraž za opstanak regionalnom takmičenju.

Zadar je utakmicu otvorio serijom 5:0, Igokea je stigla do izjednačenja, a onda su gosti imali novo vođstvo 7:5. Uzvratila je Igokea serijom 9:0 za vođstvo od 14:7, a nakon prvih deset minuta Aleksandrovčani su imali višak od 12 poena, vodili su rezultatom 26:14.

U drugu dionicu Aleksandrovčani su ušli izuzetno jako i demonstrirali su košarku koja se od njih očekuje cijele sezone, iz minuta u minut su povećavali prednost, a “alej-up”, vjerovali ili ne, bila je jedna od najčešćih akcija, uživajte u ovoj u izvedbi Save Lešića i Latavijusa Vilijamsa.

Na trijumfalan načun, sjajnim alej-upom koji su izveli Musić i Ilić Aleksandrovčani su okončali drugu četvrtinu koju su dobili sa 35:25, pa su sa 22 poena viška otišli na odmor.

Gotovo tri minuta Igokea je bila bez poena u drugom poluvremenu što je bio nagovještaj nešto lošije igre domaćeg tima. Igokea je ovu četvrtinu izgubila sa 23:18 međutim velika zaliha poena iz prvog poluvremena pa je Igokea ipak uša u odlučujućih deset minuta sa prednošću od 17 poena.

Serijom 9:0, na šest i po minuta do kraja, Zadar dolazi na minus deset poena razlike 81:71, ali ovu seriju prekida Danilo Anđušić poslije tehničke greške koju je zaradio Lovre Bašić. Pokupao je u narednom posjedu Adamović pogoditi trojku, nije pogodio, a sa druge strane pogađa Luka Žorić za prilazak na -9, a potom Planinić sa linije slobodnih bacanja dodatno smanjuje razliku Igokee (82:75).

Uslijedio je period u kojem je Igokea promašila veliki broj šuteva i pravila greške, ali kada je Zadar krenuo po smanjenje prednosti na ispod pet poena, Lovre Bašić napravio je veliku grešku. Musić je uspio da mu oduzme loptu, a Bašić je napravio nesportsku ličnu. Nakon poena Musića i koševa Lukovića Igokea je ponovo uspjela da se odvoji na devet poena (85:76) na četiri minute i 15 sekundi do kraja.

Zadar je ponovo smanjio na sedam poena, a onda Musić preko ruke pogađa trojku i donosi Igokei ponovo dvocifrenu prednost.

kada je Latavijus Vilijams poentirao uz dodatno slobodno bacanje bilo je jasno da će Igokea ovdje doči do pobjede, a u narednom napadu trojku pogađa Anđušić i praktino na nešto manje od tri minuta, rezultatski, stavlja tačku na ovaj meč.

Najbolji igra utakmice bio je Danilo Anđuđić koji je postigao 29 poena dok je kod Zadra naefikasniji bio Žorić 23 poena.

Za Igokeu je ovo bila osma pobjeda u sezoni kojom je izborila opstanak u ligi dok će Zadar biti pretposljednji tim i igraće baraž. Tim koji će napustiti regionalno takmičenje biće poznat nakon direktnog okršaja za opstanak između Krke i Olimpije, a ovaj meč na rasporedu je od 21 čas.

 

Izvor:(SrpskaInfo)

 

Oznake: ABA liga, Igokea