Igokea gostuje Zadru! Jovanović: Oni su najveće iznenađenje lige, igraju modernu košarku

23.03.2023. | 12:15

Igokea će da otvori 23. kolo regionalne ABA lige gostovanjem u Zadru. Nakon dvije vezane pobjede atmosfera u ekipi iz Laktaša je puno bolja, jer su veoma blizu da izbore opstanak u regionalnom takmičenju.

Zadar je uprkos svim problemima koje je imao tokom sezone došao do 10 pobjede i miran je u borbi za opstanak a nalazi se među timovima koji se čak bore i za plej of.

Treneru Vladimir Jovanoviću je upravo hrvatski klub presudio na klupi Crvene zvezde, jer je nakon poraza došlo do raskida saradnje sa beogradskim timom. Igokea je u prvom dijelu sezone takođe doživjela poraz na svom terenu od hrvatskog predstavnika koji je tako došao do jedine pobjede u Laktašima u dosadašnjim mečevima. Inače u Zadru je skor 6-5 u korist domaćina.

-Zadar je po meni najveće iznenađenje dosadašnjeg dela prvenstva, po sjajnim igrama i rezultatima. Pored svih problema koje su imali zadržali su na parketu stvari pod kontrolom. Igraju atipično, ali veoma modernu košarku sa dosta trancizije, veoma su visoki i čvrsti. Posebno dobro igraju na domaćem terenu mada su i u gostima prikazali sjajne partije- istakao je Jovanović

Trener Igokee ističe da će na jedan segment njegovi igrači posebno morati da obrate pažnju.

-Ono što je sigurno potrebno je koncentracija u igri svih 40 minuta pre svega  u defanzivi. Ako se ispune ti zadaci mislim da će sve će biti lakše imamo kadrovskih problema pred meč , ali imamo i dve utakmice koje smo odigrali solidno. Pobedili smo ih, imamo dobro raspoloženje i atmosferu tako da se nadam dobroj igri- dodao je Jovanović.

Centar Nikola Marić ističe da su pobjede donijele dobru atmosferu pred finiš sezone.

-Sutra gostujemo protiv veoma nezgodne ekipe Zadra. Imali smo sedmicu da se pripremimo, odradili smo treninge vrlo dobro za tu ekipu kako u odbrani tako i u napadu. Vjerujem da ćemo to prenijeti na utakmicu jer smo imali solidnu trenažnu sedmicu tako da se nadam najboljem ishodu po našu ekipu – dodao je Marić

Meč u Zadru se igra u 18 časova.