Igokea dočekuje Mornar! Najzanimljivija sezona ABA lige dobija sjajnu završnicu

26.04.2021. | 12:40

Najzanimljivija sezona ABA lige unazad desetak godina dobija sjajnu završnicu.

Posljednje kolo odlučuje o putniku u plejof. Da li će to biti Mornar ili Cedevita Olimpija biće poznato sutra naveče.

Igokea u svojoj dvorani dočekuje ekipu Mihaila Pavićevića koja je dugo bila na čelu tabele. Aleksandrovčani su sigurni u polufinalu, ali bi pobjedom zauzeli treće mjestu, eventualni poraz poslao bi ih na poziciju četiri.

“Pred nama je zanimljiva utakmica, dolazi nam Mornar koji je dokazao svoj kvalitet. Oni moraju da idu na pobjedu, nemaju šta da kalkulišu. S druge strane mi želimo da im odgovorimo na pravi način, da odigramo još jednom na visokom nivou i obezbijedimo još bolju poziciju pred plejof”, rekao je bek Igokee Stefan Pot.

Mornar se vratio u život pobjedom protiv Budućnosti, a dobro im je došao i kiks Cedevita Olimpije u Zagrebu. U prvom dijelu sezone Barani su nadigrali Igokeu, sa oporavljenim Pulenom vjeruju da mogu do gostujuće pobjede u Laktašima. S obzirom na velika ulaganja, propušanje plejofa bio bi veliki neuspjeh za klub koji je ove godine prošao u Top 16 fazu Evrokupa.

“Čitava sezona staje nam u jednu utakmicu. Da su ljudi iz ABA lige htjeli zanimljiviju završnicu ne bi iskreirali bolje. Iza nas je zid, to sam rekao igračima. Nazad nemamo gdje, samo možemo naprijed. Igokeu cijenimo, imaju odlične rezultate. Idemo da probamo pobijediti meč što bi značilo da smo u plejofu”, rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Poslije duela dva tima biće poznati parovi polufinala, a prve utakmice doigravanja su 3. maja. Igokea i Mornar sastaju se u 18 časova, u istom terminu Cedevita Olimpija dočekuje Megu, piše ATV.

Oznake: ABA liga, Igokea, Mornar