Igman poveo u Banjaluci, pa mu Borac očitao lekciju

20.08.2023. | 22:04

U utakmici 4. kola Premijer lige BiH Borac je večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci savladao Igman sa 4:1.

Gosti iz Konjica odigrali su dosta dobro, naročito u prvom dijelu, ali su na kraju svejedno poraženi. Imali su dva trijumfa u uvodu prvenstva, ali sada su upisali i prvi poraz.

Prvu priliku na utakmici imao je Terzić, ali njegov udarac sa oko 20 metara odbranio je Ćeman, a zatim je Cortez šutirao pored gola. Probao je Čavić iz daljine u 16. minuti, no Ćeman nije morao reagovati jer je udarac bio neprecizan.

Igman je prijetio iz kontre, a onda imao dvije velike šanse u jednom napadu u 19. minuti. Prvo je odbranio udarac Ramića sa nekoliko metara, onda i Đorića. Mlakarić je na drugoj strani slabo šutirao glavom.

U 24. minuti Igman je poveo. Bešagić je raspalio kao iz topa i postigao sjajan gol za slavlje Konjičana, no samo dva minuta kasnije Borac se vraća. Fićović je šutirao, Ćeman ne interveniše najbolje, prati sve Makarić koji pogađa za 1:1.

Hebibović je u 34. minuti probao, šutirao je pored gola, a onda velika šansa u 44. minuti za Čavića, koji sa samo 10 metara šutira preko gola nakon što je prethodno Ćeman odbio loptu poslije udarca Corteza.

Prije odlaska na odmor Borac je okrenuo rezultat u svoju korist. Kvržić je šutirao, Makarić postavio nogu, promijenio smjer lopti i pogodio za 2:1.

Čavić je bio u šansi u 48. minuti, ali je loše pucao. Makarić je zatim pokušao glavom, odbranio mu je Ćeman. Malo kasnije Hebibović sa nekih 12 metara šutira preko gola.

U 56. minuti dobra akcija Borca, Makarić je imao šansu, ali prečka ovaj put spašava Igman. Otvoreno se igralo do samog kraja utakmice, a Borcu je put do pobjede trasirao Cortez golom u 69. minuti za 3:1. Sve zasluge pripadaju i Makariću koji je nakon dva gola upisao i asistenciju. U 79. minuti u strijelce se upisao i Čavić, piše “SportSport.ba”.

Igman meč 5. kola igra kod kuće protiv Posušja narednog vikenda, dok će Banjalučani u Doboju gostovati ekipi Sloge.

Oznake: Borac, Premijer liga