Idealnih 11 u Ligi Evrope po “Sofa skoru”: Kostić drži lijevo krilo, među odabranima i igrač Zvezde

19.05.2022. | 14:11

Fudbaler Crvene zvezde Mirko Ivanić i srpski reprezentativac Filip kostić našli su se u najboljih 11 u Ligi Evrope, u izboru “Sofa skora”.

Kostić je imao prosječnu ocjenu 7,33 od mogućih 10, a u finalu je njegov tim Ajntraht iz Frankfurta pobijedio Rendžers na penale sa 4:3, čime je osvojio pehar i ispisao nove stranice klupske istorije.
Srbin je tokom sezone u Evropi imao tri gola i šest asistencija, čime je ponio i epitet najboljeg dodavača drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.
Sezonu za pamćenje imao je i ofanzivac Crvene zvezde Mirko Ivanić sa ocjenom 7,33. Zvezda je u osmini finala izgubila od Rendžersa u dvomeču sa 4:2, ali je Ivanić tokom sezone upisao četiri gola i jednu asistenciju na deset mečeva.

U najboljih 11 prema “Sofa skoru” našli su se još i golman Hradecki iz Bajer Leverkuzena, defanzivci Rendžersa Goldson i Tavernije, štoperi Vest Hema i Galatasaraja Kreg Douson i Marsao, engleski vezista Deklan Rajs, a napadački trio činili su Mislav Oršić iz Dinamo Zagreba, kao i Madeiros i Horta iz Brage.
Prema ocjenama poznatog sportskog sajta najbolji igrač u sezoni je Marsao sa ocjenom 7,55 dok je iza njega Tavernije sa 7,49.