Ide “preko bare”: Mesi kupuje dionice MLS kluba i sprema se za penziju

17.05.2022. | 10:43

Argentinski fudbaler i jedan od najboljih igrača svih vremena Lionel Mesi će na ljeto 2023. godine preći u Inter Majami što znači da od povratka u Barselonu po svemu sudeći neće biti ništa.

Ovu informaciju je objavio španski “AS” koji ističe da će Argentinac preko bare kad mu istekne ugovor sa PSŽ-om na kraju sljedeće sezone. To znači da se Mesi polako sprema za penziju.

Kako se navodi Mesi će kupiti i 35 odsto dionica kluba čiji je vlasnik Dejvid Bekam i to je jedan od razloga zbog kojeg će preći u Inter Majami. Dodajmo i to da legendarni fudbaler Mančester junajteda, Real Madrida, PSŽ-a i Milana nije jedini vlasnik ovog kluba. Osim njega u klubu su Kubanci Horhe i Hoze Mas vlasnici nekoliko biznisa sa nekretninama i gradnjom koji godišnje “obrnu” po nekoliko milijardi dolara. Među vlasnicima je i japanski milijarder i globalni investitor Masajoši Son.

Kada govorimo o samom Inter Majamiju trenutno dres ovog kluba nose Gonzalo Iguain, Blaiz Matuidi, Kiran Gibs…. a trener ekipe je još jedan legendarni fudbaler Junajteda Fil Nevil. Ukoliko se ovaj transfer ostvari Mesi će bez dileme biti prva zvjezda tima, a i cijele MLS lige.

Oznake: Leo Mesi, Penzija