Ide na megdan Nadalu: Medvedev bolji od Cicipasa za finale u Melburnu

28.01.2022. | 12:27

Danil Medvedev je u finalu Australijen opena. Ruski teniser je savladao Stefanosa Cicipasa sa 3:1 po setovima 7.6, 4:6, 6:4 i 6:1 za veliko finale i šansu da uđe u istoriju.

Prvi set je protekao bez brejka. Najbliži oduzimanju servisa protivniku bio je Danil Medvedev u devetom gemu. Pri rezultatu 4:4 imao je četiri brejk prilike ali se Cicipas izvukao. U taj-brejku je Cicipas vodio 4:1 i igrao je odlično do promjene strana. Rus je napravio seriju 6:1 i dobio je taj brejk 7:5.

U drugom setu Cicipas je napravio brejk, ali ga je brzo izgubio. Pri rezultatu 4:4 Medvedev je napravio niz grešaka i poklonio je gem rivalu. Cicipas je to iskoristio i došao do izjednačenja.

Medvedev je u dva navrata prigovarao sudiji da Stefanosov otac i trener Apostolos konstantno daje savjete što nije dozvoljeno.

Nakon što se Rus smirio uspio je da dođe do trećeg seta. Imao je Danil velikih problema na startu. Spasio je dvije brejk lopte, da bi zatim napravio brejk i poveo.

Grk se nakon toga raspao. Medvedev je u četvrtom, setu zaigrao odlično, kaznio sve greške rivala i došao do velikog finala i šanse da ispiše istoriju i postane prvi teniser koji je nakon prvog grend slema uspio odmah da osvoji i naredni najveći turnir.